Două cazuri de jafuri stradale comise în sectorul Botanica, descoperite. Cine sunt suspecții

Ofițerii secției investigare infracțiuni a Inspectoratului de Poliție a sec. Botanica din cadrul Direcție de Poliție a mun. Chișinău, în urma acțiunilor de investigație și urmărire penală au reținut doi indivizi pentru comiterea a doua jafuri stradale. Aceștia s-au dovedit a fi cu vârstele de 28 și 33 de ani, originari din r-nul. Dubăsari și localitatea Vadul lui Vodă .

Primul caz a fost înregistrat pe data de 2 ianuarie curent, angajații Inspectoratului de Poliție a sec. Botanica, fiind sesizați de către un bărbat în vârstă de 34 de ani, comunicând că în timp ce se afla pe str. Independenței, a fost agresat și deposedat de telefonul mobil de model ,, Xiaomi”. Prejudiciul material cauzat bărbatului constituie 6 000 lei.

Alt caz similar a avut loc în seara de 19 ianuarie pe bd. Cuza Vodă, la intrare în blocul locativ, cînd victima, o doamnă în vârstă de 44 de ani, a fost deposedată de rucsacul în care se aflau actele și portmoneul cu bani. Suma totală a prejudiciului este de 1200 lei.

Urmare a măsurilor speciale de investigație întreprinse de către angajații poliției, suspecții în comiterea infracțiunilor au fost localizați și reținuți. Este de menționat că bănuitul de 33 de ani nu este la prima abatere, acesta fiind cercetat penal pentru comiterea infracțiunilor analogice.

Pe ambele cazuri au fost pornite cauze penale în baza art. 187 C.P. ,, Jaf”, care conform legislației în vigoare prevede sancțiunea cu închisoare pe un termen de la 5 la 7 ani.

Totodată polițiștii întreprind măsuri de investigații în vederea  stabilirii complicității lor și în alte cazuri comise pe teritoriul mun. Chișinău.

Total
0
Shares
Total
0
Share