Două grădinițe au fost închise din cauza situației epidemiologice

Activitatea a două grădinițe din Chișinău a fost sistată din cauza creșterii cazurilor de COVID-19. La fel, se atestă o agravare a situației epidemiologice în toate instituțiile de învățămînt din capitală, transmite Telegraph.md, cu referire la Noi.md

Cel puțin asta au anunțat reprezentanții Primăriei Chișinău în cadrul ședinței de astăzi. Mai exact, în instituțiile de învățămînt primar și secundar, la data de 19 noiembrie, au fost înregistrate 167 cazuri active de COVID-19 în rîndul elevilor, inclusiv 67 cazuri noi.

În rîndul angajaților, au fost înregistrate 127 de cazuri active, inclusiv 106 cadre didactice. La fel, e vorba de 53 de cazuri noi, ceea ce denotă o creștere a infectărilor comparativ cu perioada precedentă, potrivit municipalității. Mai mult, în carantină, au fost puși peste 2.300 de elevi din 100 de clase și 76 de angajați, scrie agora.md.

În ceea ce privește situația în grădinițe, au fost înregistrate patru cazuri de COVID-19 în ultima săptămînă, iar în autoizolare au fost plasați 281 de copii din 19 grupe și din 10 instituții. În rîndul angajaților, au fost depistate 26 cazuri active, inclusiv opt cazuri noi.

De asemenea, în perioada 13 -19 noiembrie, două grădinițe au fost închise din cauza creșterii cazurilor de COVID-19.

Agenția pentru Dezvoltarea și Modernizarea Agriculturii are un nou director. Despre cine este vorba

 

Total
0
Shares
Total
0
Share