Două închisori din Moldova vor renunța la supraveghetori pe turnuri de pază și vor opta doar pentru sisteme video

Două închisori din Republica Moldova – cea de la Rusca (pentru femei) și Goian (pentru minori și tineri) – nu vor mai fi supravegheate pe perimetru din turnuri de pază de agenți, ci doar de sisteme video, scrie Radio Europa Liberă

Pentru sisteme de monitorizare și finalizarea modernizării îngrădirilor celor două instituții penitenciare, statul va aloca, anul viitor, aproximativ 15 milioane de lei. Lucrările de construcție a îngrădirilor au început, într-un caz, acum trei ani, iar în al doilea caz – acum doi ani și vor fi terminate anul viitor.

Este vorba despre garduri moderne de beton, care presupun excluderea supraveghetorilor din turnurile de pază, a spus directorul adjunct al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP).

Lucrările de construcție a îngrădirilor au început, într-un caz, acum trei ani, iar în al doilea caz – acum doi ani și vor fi terminate anul viitor.

În total, pentru modernizarea infrastructurii penitenciare, în 2024, potrivit legii bugetului votată în prima lectură în Parlament, vor fi alocate investiții capitale în valoare de 25,3 milioane de lei [peste 1,3 milioane de euro]. 10 milioane de lei vor fi direcționate pentru începerea construcției noului penitenciar din apropierea Chișinăului. Ultima evaluare a proiectului indică un cost cuprins între 70 de milioane și 80 de milioane de euro, iar închisoarea va fi dată în folosință cel mai probabil în 2028.

Total
0
Shares
Total
0
Share