Două intersecții din Chișinău vor fi dotate cu semafoare inteligente

Două noi intersecții din Chișinău vor fi modernizate cu semafoare inteligente până la sfârșitul anului curent, conform anunțului făcut de Primăria Municipiului Chișinău, informează telegraph.md

Intersecțiile care urmează să fie modernizate sunt ”bd. C. Negruzzi – bd. I. Gagarin – str. Albișoara – str. D. Cantemir” și ”bd. I. Gagarin – bd. Decebal – șos. Muncești”.

Această modernizare implică instalarea echipamentului inteligent și a softului aferent, oferite ca donație de către o companie austriacă specializată în soluții pentru controlul și managementul traficului, în baza unui Acord de colaborare cu Primăria Chișinău.

Valoarea donației, inclusiv lucrările de analiză și proiectare, este estimată la 120 mii de euro.

Semafoarele inteligente au capacitatea de a evalua numărul de autoturisme în intersecție și de a calcula lungimea undei pe benzile de deplasare, contribuind la reducerea ambuteiajelor și la prevenirea manevrelor periculoase ale șoferilor, cu scopul de a evita accidentele grave.

Un exemplu de succes este nodul rutier ”bd. Dacia – str. Băcioii Noi”, care a fost echipat cu semafoare inteligente la sfârșitul anului trecut.

Aici, potrivit datelor poliției, 70% din accidentele rutiere aveau consecințe fatale înainte de instalarea semafoarelor inteligente.

De la implementarea semafoarelor inteligente în acest nod rutier, nu s-au mai înregistrat accidente grave.

Total
0
Shares
Total
0
Share