Alte știri

Două întreprinderi silvice din sudul țării vor fuziona

Pinterest LinkedIn Tumblr

Î.S. „Întreprinderea pentru silvicultură Silva-Sud” Cahul și Î.S. „Întreprinderea silvo-cinegetică Manta-V” vor fuziona. Un proiect de hotărâre, în acest sens, a fost aprobat, astăzi, de cabinetul de miniștri în cadrul ședinței de Guvern. Reorganizarea întreprinderilor prin fuzionare are scopul de a realiza sarcinile și funcțiile dezvoltării durabile a sectorului forestier și cinegetic din fondul forestier, asigurând protecția și paza pădurilor și faunei, menținerea și conservarea biodiversităţii Republicii Moldova.

În cadrul ședinței de Guvern, ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju, a precizat că necesitatea reorganizării prin absorbție a întreprinderii rezidă în pregnanța de a asigura  realizarea sarcinilor și funcțiilor dezvoltării durabile a sectorului forestier și cinegetic.

„Realizarea proiectului respectiv va asigura protecția şi supravegherea pădurilor şi faunei, menţinerea şi conservarea biodiversităţii Republicii Moldova. În acest mod vor fi eficientizate resursele financiare privind administrarea întreprinderii absorbite, fiind economisite mai multe categorii de cheltuieli: servicii comunale, remunerarea muncii, întreținerea transportului, etc. Fuziunea întreprinderilor va reduce cheltuielile de administrare a întreprinderii absorbite, va spori eficiența activităților statutare și va raționaliza procesul de gestionare a activității economico-financiare și manageriale a bunurilor proprietate publică de stat. Scopul primordial al fuziunii întreprinderilor este livrarea bunurilor și serviciilor importante pentru societate la un nivel superior”, a menționat Ion Perju.

Citește și: Guvernul a aprobat Programul de îmbunătățiri funciare pentru anii 2021-2025

loading...

Comments are closed.