Două permise de conducere false au fost depistate la frontiera moldo-română

Cazurile au avut loc ieri, 2 aprilie 2024 pe direcția ieșire din Republica Moldova în punctul de trecere al frontierei Costești.

Primul permis de conducere moldovenesc cu indici de falsificare a fost depistat în portmoneul unui pasager de pe ruta „Moldova-Polonia”. Urmare a verificărilor, polițiștii de frontieră au depistat că permisul de conducere, eliberat de autoritățile din Republica Moldova prezenta semne clare de falsificare. Fapt confirmat și cu tehnica din dotare. Actul respectiv era emis pe numele unui conațional. Pasagerul microbuzului, în vârstă de 43 de ani, domiciliat în r. Soroca, a declarat că nu este în cunoștință de cauză, doar urma să transmită permisul care i s-a înmânat de către o persoană necunoscută.

Cel de-al doilea permis de conducere falsificat a fost depistat cu câteva ore mai târziu, în cadrul controlului adițional asupra unui cetățean cu dubla cetățenie MDA/RO. Bărbatul în vârstă de 56 de ani, originar din Drochia s-a prezentat în PTF Costești, la pista de control, pe direcția ieșire, fiind pasager într-o mașină de ocazie. Din declarațiile acestuia s-a aflat că permisul este perfectat cu scopul de a se angaja în Germania.

Conform procedurilor legale, documentule au fost ridicate și urmează să fie supuse expertizei. În continuare, polițiștii de frontieră cercetează cazul privind deținerea și folosirea actelor oficiale false.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share