Două staţii de petrol au fost ținta unui atac cu drone în Arabia Saudită – cel mai mare exportator de petrol din lume

Două staţii de petrol au fost ținta unui atac cu drone în Arabia Saudită, orientul mijlociu, geopolitica petrolului, trump 
 

Două staţii de pompare a petrolului au fost lovite marţi în urma unui atac cu drone în Arabia Saudită, la două zile după ce două nave petroliere saudite au fost sabotate în largul coastei Emiratelor Arabe Unite. Ministru Energiei al celui mai mare exportator de petrol din lume a calificat atacul drept „un act laș de terorism”, relatează The Telegraph.

Autoritățile saudite au declarat că atacul a provocat un incendiu, care a fost controlat şi a provocat daune minore la o staţie de pompare, dar nu a afectat producţia de petrol sau exporturile de produse petroliere şi ţiţei.
 
Ministrul Energiei, Khalid al-Falih, a declarat pentru mass-media de stat că atacul cu drone şi sabotajul de duminică al celor patru nave, inclusiv două nave petroliere din Arabia Saudită, produs în apropierea portului Fujairah din Emiratele Arabe Unite, reprezintă o ameninţare la rezervele globale de petrol.
 
„Aceste atacuri dovedesc încă odată că este important să combatem entităţile teroriste, inclusiv miliţiile hutti din Yemen, care sunt susţinute de Iran”, a afirmat Falih într-o declaraţie în limba engleză emisă de ministerul său.
 
Postul de televiziune aparţinând rebelilor hutti, Masurah TV, a anunţat anterior că organizaţia a lansat atacuri de tip „dronă” asupra instalaţiilor „vitale” din Arabia Saudită, ca răspuns la „agresiunea şi blocada continuă” asupra Yemenului.
 
O coaliţie condusă de Arabia Saudită se luptă cu rebelii hutti de patru ani în ţara din Peninsula Arabă pentru a încerca să restaureze guvernul recunoscut pe plan internaţional, într-un conflict văzut ca un război de la distanţă între Arabia Saudită şi Iran.
Total
0
Shares
Total
0
Share