Externe

Două tancuri petroliere au fost avariate în urma unor atacuri în largul Emiratelor Arabe Unite! Reacția SUA

Pinterest LinkedIn Tumblr

Arabia Saudită a anunțat că două tancuri petroliere saudite au fost ținte ale unor „atacuri sabotaj” în largul Emiratelor Arabe Unite. Ministrul saudit al Energiei, Khalid al-Falih, a spus astăzi că unul din cele două vase urma să preia o încărcătură de țiței pentru consumatori din Statele Unite.

Potrivit Europa Liberă, atacurile de duminică nu au cauzat victime sau deversări de petrol, dar au dus la avarierea celor două tancuri, a mai spus oficialul. Ceva mai devreme, Ministerul de Externe al Emiratelor Arabe Unite a spus că în total patru nave au fost vizate de „operațiuni de sabotaj” în apropierea portului Fujairah, dar nu a dat detalii.

Fujairah este situat în apropierea Strâmtorii Hormuz, pe unde trece o rută importantă de transport a petrolului din Golful Persic. Incidentele s-au petrecut pe fundalul tensiunilor între Statele Unite și Iran. Teheranul întâmpină dificultăți în exportul petrolului din cauza sancțiunilor americane reimpuse.

Săptămâna trecută, Statele Unite au trimis în zonă un portavion pentru apărarea intereselor americane și ale țărilor aliate.

Ministrul saudit al energiei Khalid al-Falih la Abu Dhabi
loading...

Comments are closed.