Două ucrainene au fost depistate cu acte falsificate. Una dintre documentate este la a doua încălcare

Două tinere din Ucraina au fost descoperite la trecerea frontierei de stat cu documente falsificate. Din informațiile operative, una din tinerele documentate nu este la prima încălcare, anterior asupra acesteia ar fi fost depistate acte falsificate.

Ieri, 4 decembrie 2023, în punctul de trecere a frontierei comun Palanca-Maiaki-Udobnoe s-au prezentat străinele, ambele în calitate de pasageri.

În primul caz, cetățeanca Ucrainei de 21 de ani a fost supusă verificării adiționale, conform analizei de risc. Ca urmare, asupra sa a fost depistat un permis de conducere turcesc, care semnala indici de falsificare. Totodată, conform informațiilor deținute, polițiștii de frontieră au stabilit că străina ar mai fi încercat să treacă frontieră, având asupra sa la fel – un permis de conducere falsificat. În declarații, tânăra și-a justificat acțiunile ilegale prin faptul că nu știa și permisele i-ar fi fost dăruite de către soț.

Pe direcția de intrare în Republica Moldova a fost depistată cea de-a doua persoană din Ucraina, în vârstă de 26 de ani. În cadrul controlului de nivelul II, în portmoneul străinei a fost depistat un certificat de înmatriculare cu indici de falsificare. La audieri, cetățeanca a declarat că obținuse documentul pe căi legale.

În ambele cazuri actele au fost ridicate, iar pe numele persoanelor s-au inițiat cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de deținere și folosire a actelor oficiale false.

Total
0
Shares
Total
0
Share