Alte știri

DOVADA: Dodon a recunoscut public că termenul-limită pentru formarea a noului Guvern a fost 7 iunie!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Igor Dodon a recunoscut public că termenul-limită pentru formarea majorității parlamentare și a noului Guvern a fost 7 iunie, nu 8 iunie. Faptul s-a produs în cadrul unei declarații publice, făcută de Dodon pe 22 mai, informează Timpul.md. 

„Menționez că astăzi (22 mai) m-am adresat la Curtea Constituțională pentru a avea claritate referitor la termenul limită de dizolvare a Parlamentului: trei luni după 9 martie – data aprobării rezultatelor alegerilor parlamentare de către Curtea Constituțională, sau după 21 martie – data ședinței de constituire a noului Parlament. Cel mai probabil, au rămas doar două săptămâni, pînă pe 7 iunie, și dacă în această perioadă deputații nu găsesc un consens și nu creează o majoritate parlamentară, atunci Președintele RM va fi nevoit să dizolve Parlamentul, iar deputații să-și asume consecințele în cadrul alegerilor anticipate”, spunea atunci Igor Dodon.
 

Amintim că vineri, 7 iunie, cu doar câteva ore înainte de termenul-limită, și lidera PAS Maia Sandu, declara într-un live pe facebook, că a rămas foarte puţin timp legal pentru formarea unei majorități, conform deciziei Curții Constituționale. A doua zi însă, cu toţii au încălcat, conştient, prevederile Legii Supreme. „Au mai rămas câteva ore, am văzut şi decizia Curţii Constituţionale. Noi trebuie să respectăm legea şi respectăm legea. Timp mai este, foarte puţin, dar mai este timp. Ţara mai poate fi salvată”, a spus lidera PAS, Maia Sandu.

Mai jos vedeți dovada care demonstrează că votarea noului guvern în frunte cu Maia Sandu pe 8 iunie a fost ilegală!

Dodon a recunoscut public că termenul-limită pentru formarea a noului Guvern a fost 7 iunie, psrm ion ceban, alianta psrm acum, maia sandu dodon, 
loading...

Comments are closed.