Alte știri

Dozele de vaccin Johnson & Johnson au ajuns în toate centrele de vaccinare din Republica Moldova

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cele 151 200 de doze de vaccin Janssen/Johnson & Johnson, livrate prin intermediul platformei COVAX, au ajuns în toate centrele de vaccinare din Republica Moldova. O dispoziție în acest sens a fost semnată de secretarul de stat al MSMPS, Denis Cernelea, transmite Telegraph.md

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Astfel, dozele de vaccin Janssen/Johnson & Johnson au fost distribuite proporțional în toate cele peste 530 de puncte de vaccinare din țară, dintre care 15 000 de doze au fost repartizate pentru localitățile din stânga Nistrului.

Amintim că lucrătorii medicali, implicați în procesul de vaccinare împotriva COVID-19, au fost instruiți privind distribuirea, stocarea și administrarea corectă a vaccinului Janssen/Johnson & Johnson. Instruirea s-a desfășurat în cadrul unui atelier online, organizat de către Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și Agenția Națională pentru Sănătate Publică, cu suportul Organizației Mondiale a Sănătății.

Vaccinul Janssen/Johnson & Johnson e produs de compania americană farmaceutică Johnson &Johnson. Vaccinul se administrează intramuscular cu o singură doză și e recomandat persoanelor cu vârsta de cel puțin 18 ani. În urma studiilor clinice, s-a constatat o eficacitate de 66,3% împotriva tuturor formelor de boală și 100% împotriva spitalizării cauzate de COVID-19.

Până în prezent, peste 20 de milioane de doze de vaccin Janssen/Johnson & Johnson au fost administrate în toată lumea.

Vaccinul împotriva COVID-19 Johnson & Johnson a fost precalificat pentru utilizare de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), a fost aprobat de Agenția Europeană a Medicamentului și e recomandat de Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA).

Pe 12 iulie, Republica Moldova a recepționat un lot de 151 200 de doze de vaccin Johnson & Johnson, produs în SUA și livrat prin intermediul platformei COVAX. De precizat că, în țara noastră, urmează să ajungă un lot total de 518 000 de doze de vaccin Janssen/Johnson & Johnson.

Citește și: ULTIMA ORĂ // Precizările PG despre noua imunitate parlamentară a lui Ilan Șor și a supușilor acestuia

loading...

Comments are closed.