Dragalin a declarat că susține comasarea Centrului Național Anticorupție și Procuraturii Anticorupție

Veronica Dragalin, șefa PA

Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, susține în continuare ideea de comasare a celor două instituții – Centrul Național Anticorupție și Procuratura Anticorupție, scrie Radio Moldova

Aceasta a explicat la Jurnal TV că, în consecință, va fi creată o structură pe modelul DNA-ului din România, care ar contribui la fortificarea eforturilor în combaterea corupției sistemice.

„Comasarea acestor două instituții într-o singură instituție care se luptă cu corupția sistemică și mare, nu cu cea mică, e modelul cel mai potrivit pentru Republica Moldova. Parlamentul a ajuns la careva decizii, mai departe noi ne conformăm și aplicăm legea care există. Eu sunt sigură că modelul DNA e cu mult mai potrivit și sunt sigură că Moldova va ajunge la DNA, poate că nu atât de repede. Un lucru care s-a întâmplat în ultimele luni, foarte important pentru viitoarea corupție este că, numărul de persoane care pot fi angajate în Procuratura Anticorupție a crescut. Acum putem fi o echipă de 198 de persoane, dintre care 62 sunt ofițeri”, a menționat Veronica Dragalin.

Precizăm că, anterior, autoritățile au vorbit că ar putea fi creată o asemenea structură, în care ar activa doar procurori și ofițeri de investigații care au promovat evaluarea externă și extraordinară a integrității.

Total
0
Shares
Total
0
Share