Dragalin, despre incidentul de la Aeroport: ”Autoritățile Republicii Moldova au demonstrat că sunt bine pregătite”

Autoritățile Republicii Moldova au demonstrat că sunt bine pregătite să facă față unor incidente similare celui de la Aeroportul Internațional Chișinău, scrie Moldova1.md

Opinia aparține șefei Procuraturii Anticorupție (PA) și a fost exprimată în cadrul emisiunii „La 360 de grade” de la postul public de radio. „Moartea a două persoane este extrem de tragică, dar trebuie să înțelegem că urmările puteau fi cu mult mai tragice”, a adăugat Dragalin.

„Am să vă spun opinia mea ca simplu cetățean. Vin dintr-o țară, dintr-un oraș în care astfel de cazuri des întâlnite, mai ales în orașul Los Angeles unde activam ca procuror. Am avut astfel de cazuri în care au fost ucise cinci persoane, un alt atentat a fost într-o biserică în care se dorea să fie ucise 44 de persoane. Din ceea ce am văzut aici, sunt foarte mândră de modalitatea în care au reacționat organele de forță. Poliția, Procuratura, SIS-ul au reușit să acționeze astfel încât doar două persoane au fost ucise, e tragic, dar trebuie să conștientizăm că putea fi cu mult mai gravă situația, puteau fi ucise mult mai multe persoane”, a remarcat șefa PA.

Amintim că un atac armat s-a produs pe 30 iunie în incinta Aeroportului Internațional Chișinău. Un cetățean din Tadjikistan a împușcat mortal doi angajați ai structurilor de forță: polițistul de frontieră, Serghei Muntean, și agentul de securitate, Igor Ciofu.

În timpul schimburilor de focuri, atacatorul fusese rănit și era în stare gravă. În seara zilei de 3 iulie, acesta a murit într-un spital din Republica Moldova.

În urma acestei tragedii, șefa statului, Maia Sandu, a semnat un decret privind declararea de 4 iulie – Zi de doliu național.

Total
0
Shares
Total
0
Share