Actual

Droguri de 900.000 lei – ridicate: grupul infracțional a fost destructurat, iar 2 învinuiți au fost plasați în arest

Pinterest LinkedIn Tumblr

Sub conducerea procurorilor PCCOCS, oamenii legii au destructurat activitatea ilicită a unui grup infracțional, specializat în contrabandă și comercializarea drogurilor sintetice de tip PVP, marijuană și substanțe psihoactive de tip nou (NPS) prin intermediul magazinelor online.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Urmare a documentării activității infracționale a grupului, a fost identificat liderul grupării, un bărbat de 28 ani, originar din mun. Chișinău. Acesta a stabilit reguli bine determinate de comunicare, subordonare și disciplină între membrii grupării. Totodată, liderul grupării racola noi membri în calitate de curieri pentru transportarea drogurilor din Ucraina în Republica Moldova și plasarea acestora în ascunzișuri.

Ca urmare a intervenției oamenii legii, au fost reținute două persoane, liderul grupării și o persoană care activa în calitate de administrator al magazinului online, cu vârsta de 22 ani, iar în cadrul perchezițiilor efectuate la domiciliile și apartamentele închiriate, polițiștii au ridicat mai multe pachețele cu droguri de tip PVP (sare) cu masa totală de peste 1,5 kg.

De asemenea, au fost ridicate telefoane mobile, calculatoare și altă tehnică de calcul, carduri bancare internaționale, peste 21 000 de pachețele de tip zip-lock care urmau să fie utilizate pentru ambalarea drogurilor, cântare electronice la scară mică.

Valoarea pe piața neagră a drogurilor sechestrate cifrează aproximativ 900 000 lei.

Fiind examinate înscrisurilor de ciornă depistate în timpul perchezițiilor de la începutul anului 2021 până în prezent, oamenii legii au stabilit că membrii grupului infracțional au transportat și distribuit droguri în peste 8 660 de ascunzișuri din republică.

Drogurile, dar și toate obiectele necesare desfășurării activității infracționale erau aduse prin contrabandă din Ucraina. În ziua reținerii, liderul grupului ar fi ridicat o geantă în care se aflau droguri, 21 000 de pachețele zip-lock, 71 bucăți de benzi adezive de diferite culori, cântare electronice.

Urmare a reținerii figuranților, la solicitarea procurorilor PCCOCS, celor 2 învinuiți le-a fost aplicată măsura preventivă – arestul. Investigațiile continuă, în vederea stabilirii tuturor circumstranțelor.

loading...

Comments are closed.