Dubai, scăldat în ploi abundente. Aeroportul s-a transformat într-un lac, casele au fost inundate, iar vehiculele au fost abandonate pe șoselele

 

Operaţiunile de pe Aeroportul Internaţional Dubai (DXB) au fost suspendate marţi timp de 25 de minute din cauza unei furtuni puternice, au anunţat reprezentanţii aeroportului într-un comunicat citat de Reuter.

Operaţiunile au fost reluate, au precizat reprezentanţii aeroportului.

În total, 21 de zboruri cu decolare de pe Aeroportul Internaţional Dubai şi 24 cu aterizare pe acesta au fost anulate începând de la ora locală 12:02, iar alte trei zboruri au fost redirecţionate către aeroporturi învecinate, a declarat un purtător de cuvânt al DXB pentru Gulf News.

Casele au fost inundate, iar vehiculele au fost abandonate pe șoselele din Dubai, în timp ce autoritățile au trimis autocisterne pe străzi pentru a scoate apa cu ajutorul pompelor. Multe drumuri și alte zone nu au canalizare, având în vedere lipsa precipitațiilor periodice.

Centrele comerciale emblematice Dubai Mall și Mall of the Emirates au fost inundate, iar în cel puțin o stație de metrou din Dubai apa ajungea până la glezne, potrivit imaginilor postate pe rețelele de socializare.

Pe cer au fost văzute fulgere, atingând ocazional vârful Burj Khalifa, cea mai înaltă clădire din lume.

Centrul Național de Meteorologie „a îndemnat locuitorii să ia toate măsurile de precauție… și să se îndepărteze de zonele cu inundații și acumulări de apă”, într-o postare pe X.

Reprezentanții guvernului din Emiratele Arabe Unite au postat pe contul X că ploile torențiale au fost un eveniment climatic „excepțional”. Sunt așteptate și mai multe ploi.

Școlile au fost închise în toate Emiratele Arabe Unite și se preconizează că vor rămâne închise și miercuri. De asemenea, guvernul din Dubai a prelungit până miercuri lucrul la distanță pentru angajații săi.

Aeroportul Internațional din Dubai, cel mai aglomerat din lume pentru curse internaționale, a redirecționat, de asemenea, marți, unele zboruri de intrare.

Anterior, fenomenul meteorologic a provocat inundații în Bahrain și a făcut 18 morți în Oman duminică și luni, potrivit Agenției France-Presse.

Atât Omanul, cât și Emiratele Arabe Unite, care au găzduit anul trecut discuțiile Cop28 ale ONU privind clima, au avertizat anterior că încălzirea globală va duce probabil la mai multe inundații.

Total
0
Shares
Total
0
Share