Duma de Stat rusă nu va mai deconta benzina deputaților care conduc mașini străine

Începând cu 1 ianuarie, Duma de Stat rusă nu va mai plăti cheltuielile deputaților pentru benzină decât dacă aceștia trec la mașini produse în țară sau la mărci străine recomandate de Ministerul Industriei și Comerțului.

Duma de Stat nu va mai accepta documentele necesare decontării cheltuielilor pentru serviciile de transport auto pentru cei care conduc mașini străine.

„De la 1 ianuarie, Duma de Stat nu va mai accepta documentele necesare rambursării costurilor serviciilor de transport auto pentru mașini de alte mărci cu excepția celor autohtone”, a confirmat prim-vicepreședintele Comisiei pentru Educație a Dumei de Stat, Iana Lantratova.

Potrivit acesteia, decizia se referă compensarea cheltuielilor din timpul călătoriilor deputaților în regiunile lor. Până acum, Lantratova, care reprezintă regiunea Celiabinsk, conducea o Toyota Camry.

Ministerul Industriei și Comerțului a întocmit o listă cu mașinile pe care le pot folosi funcționarii publici: Lada (modele Vesta, Vesta SW Cross, Granta, Niva Travel, Niva Legend), UAZ (Patriot, Pickup, Profi, Hunter, SGR), Aurus (Senat, Komendant), Moskvici (3, 3e, 6), Evolute (I-Pro, I-Joy, I-Sky) și Haval (Jolion, Dargo, F7/F7x, H9).

Cu toate acestea, scrie The Moscow Times, în unele regiuni este extrem de dificil să găsești mașini rusești, de exemplu în Orientul Îndepărtat. Prin urmare, după cum a remarcat unul dintre parlamentari, deputaților li se poate atribui o mașină străină care a fost produsă în fabricile rusești înainte ca producătorii de mașini occidentali să părăsească Rusia ca „mașină autohtonă”.

Anterior, pe 19 decembrie, presa rusă a notat că autoritățile executive regionale au primit o scrisoare de la șeful aparatului Dumei de Stat, Igor Diveikin, cu referire la decizia președintelui Vyiacheslav Volodin, „de transfer la mașini ale producătorilor autohtoni de la 1 ianuarie 2024”.

Pe 3 august, la o întâlnire cu șefii întreprinderilor de producție, președintele rus Vladimir Putin a discutat despre tranziția oficialilor ruși la mașini produse pe plan intern. Putin a subliniat că „toți oficialii ruși ar trebui să conducă mașini fabricate în Federație”.

Total
0
Shares
Total
0
Share