Politic

Dumitru Alaiba: ”Dragi preoți, reprezentanți ai bisericii, încetați să ne omorâți părinții și buneii”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Dragi preoți, reprezentanți ai bisericii, încetați să ne omorâți părinții și buneii”. Declarația a fost făcut dă deputatul PAS Dumitru Alaiba, în contextul în care în mai multe biserici nu se repsctă regulile pandemice, iar unii chiar îi îndeamnă pe enoriași să nu poarte mască, informează Deschide.md

Deputatul afirmă că avem un stat slab dacă reprezentanții cultelor bisericești nu sunt amendate pentru că sfidează pandemia.

Dragi preoți, reprezentanți ai bisericii, încetați să ne omorâți părinții și buneii, deja timp de un an, încurajându-i activ să ignore niște reguli simple, dezinformându-i. Este criminal. Pur și simplu criminal. Oamenii mor. E pandemie și agheasma nu ajută. Avem un stat slab care se teme să amendeze și să disciplineze un răufăcător doar pentru că acesta poartă sutană și barbă. Avem politicieni lași și populiști, care se tem să spună două cuvinte critice în adresa bisericii. Și mi-e silă deja”, scrie deputatul pe pagina sa de Facebook.

Aliba precizează că postarea sa nu este o critică în adresa celor care cred în biserică, ci în adresa celor care nu au grijă ca enoriașii să fie protejați.

Nu este o critică în adresa celor care cred și își găsesc alinarea în biserică. Trebuie să respectăm credința oamenilor. În acești 30 de ani, cu un stat corupt și disfuncțional, mulți din oamenii noștri au găsit poate unica alinare și liniște sufletească în biserică și în rugăciune. Nu îi critic pe ei. Ei nu poartă absolut nici o vină. Această postare e despre așa-zișii păstori care nu au nici grijă, nici milă de cei care îi urmează și care le ascultă îndrumarea. În loc să ajute oamenii să înțeleagă, să se protejeze. Timp de un an, această castă a dat dovadă de o atitudine absolut iresponsabilă și repet – criminală”, a conchis deputatul.

Citește și: Platforma parlamentară „Pentru Moldova” va participa la consultările anunțate de președintele Maia Sandu

loading...

Comments are closed.