Dumitru Ciubașenco o desființează pe Maia Sandu: Meritocrația promovată de ea contravine oricărui principiu al democrației

dumitru ciubasenco partidul nostru ,maia sandu meritocratie, principiul meritocratiei, maia sandu si andrei nastase
 

Discuțiile dintre PAS și Platforma DA care au început în urma înaintării lui Andrei Năstase drept candidat pentru funcția de primar al capitalei, au trezit mai multe păreri nu doar în societatea civilă dar și printre politicienii de opoziție.

După spusele vicepreședintelui Partidului Nostru, Dumitru Ciubașenco, Platforma DA care a ajuns sub dominația PAS-ului Maiei Sandu merită compasiune.

Fruntașul PN critică decizia Platformei DA de a accepta un punct în rezoluția comună conform căreia cele două partide nu au dreptul să facă alianțe cu Partidul Nostru care nu ar fi unul pro-european ci unul oligarhic.

Ciubașenco spune că DA-ul merită doar compasiune pentru faptul că a ajuns în umbra PAS-ului. Acesta cu regret spune că a pierdut nu doar un important partener politic, dar și unul de proteste spunând că au protestat cot la cot contra regimului oligarhic pro-european al lui Plahotniuc.

Totodată, Dumitru Ciubașenco o învinuiește pe Maia Sandu de propagarea unei ideologii antidemocratice. Principiul meritocrației într-un fel contravine principiului de bază al democrației, unde puterea ar trebui să se afle în mâinile poporului. Există și o explicație la un astfel de comportament al liderului PAS, aceasta ar fi deschis câteva uși în vest și s-a gândit că ar fi cea mai importantă verigă a occidentului în Republica Moldova, această supraapreciere o prezintă pe Maia Sandu ca fiind mai puțin naturală față de alți politicieni, naturalețea în contextul spuselor vicepreședintelui PN ar însemna credibilitate, devotament față de popor.

Politicianul în cadrul aceluiași mesaj evidențiază că principiul meritocrației pe care îl tot promovează Maia Sandu pune bețe în roate oamenilor simpli, devotați și fideli partidului. “Un combatant al PPDA care a dormit în corturi și a luat bătaie de la polițiști nu va trece castingul Maiei Sandu și nu va putea deveni deputat pentru că nu cunoaște o limbă străină sau nu poate face o prezentare în Power Point.” a scris Ciubașenco evidențiind că și Maiei Sandu i-ar lipsi câteva calități pe care le caută ea în candidați, anume conștiința și onestitatea.

Dacă Vlad Filat judeca prin prisma principiilor și valorilor, Maia Sandu judecă folosind termenul de “persoană toxică”. Toți cei numiți toxici de ea nu pot fi credibili, ea personal încercând să pară o persoană absolut curată. Ciubașenco o sfătuiește pe Maia Sandu să îmbrace un costum special din cauciuc ca nu cumva să sufere în urma emanărilor toxice din mediul politic moldovenesc.

 

 

 

 

 

Total
0
Shares
Total
0
Share