Politică

Dumitru Diacov dezvăluie persoana ce corupe deputații din PDM și care l-a ajutat pe Șor să fugă din țară

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele de onoare al Partidului Democrat din Moldova susține că fostul vicepreședinte al formațiunii, Serghei Iaralov, este cel care l-ar fi ajutat pe Ilan Șor să rămână în liberate.

Mai mult, într-o intervenție televizată din 14 mai, Dumitru Diacov a menționat că Iaralov s-ar ocupa și în prezent de interesele omului de afaceri.

„Este o campanie dirijată, finanțată împotriva Partidului Democrat. Este foarte trist că se ocupă cu acest lucru foștii noștri colegi”, a declarat Dumitru Diacov în cadrul emisiunii În Profunzime de la Pro TV.

„Aud și eu (despre anumite sume vehiculate). Când unii deputați de la Partidul Șor vânează colegii noștri din teritoriu sau deputați… noi știm despre discuțiile acestea. Noi înțelegem foarte bine că coruperea politică este fundamentul principal al acestor noi modificări și dacă în baza acestei coruperi se destramă un guvern, eu nu înțeleg cum partenerii noștri europeni privesc lucrurile liniștit”, a declarat deputatul.

Dumitru Diacov a mai spus că un fost membru al PDM a contribuit la faptul ca Ilan Șor să se afle în libertate și „să tragă sforile din străinătate”.

„Nu PDM, dar câțiva oameni care au avut atribuții la PDM. Unul din autori și dirijori a fost un băiat cunoscut cu numele Iaralov și eu presupun că Serghei se ocupă și în ziua de astăzi cu evoluția acestui partid”, a declarat Diacov.

În ceea ce privește interesul fostului președinte al PDM, Vladimir Plahotniuc, pentru situația politică din Republica Moldova, Dumitru Diacov a spus:

„Eu presupun că pe el îl interesează cum se mișcă acest partid, acest nou grup. Eu cred că el este la curent cu tot ce se face aici. La început, când a fost prima ședință a grupului nostru parlamentar, în martie, dl Plahotniuc l-a propus pe Filip drept președinte de partid. Am discutat și eu de mai multe ori cu Plahotniuc, dar cred că ultima dată prin octombrie-noiembrie. Se interesa ce se întâmplă în partid”.

Dumitru Diacov a mai spus că știa despre întâlnirea lui Pavel Filip și Andrian Candu cu Vladimir Plahotniuc în SUA.

„Am știut despre întâlnirea din SUA, dar nu cred că a fost o discuție foarte semnificativă pentru PDM. Am aflat despre ea la momentul potrivit, când m-am interesat”, a menționat parlamentarul democrat.

Citește și: Care este scopul real al grupului PRO MOLDOVA. De ce sunt „cumpărați” deputații, primarii și consilierii din alte partide

loading...

Comments are closed.