Politic

Dumitru Diacov: PDM nu va face alianță cu PSRM dar cu siguranță va fi la guvernare

Pinterest LinkedIn Tumblr

Partidul Democrat va contribui oricum la formarea viitoarei guvernări. Aceasta nu înseamnă neapărat că își va asuma responsabilitatea guvernării, dar la putere cu siguranță va fi. Declarația a fost făcută de președintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, în cadrul emisiunii „Important” de la postul de televiziune TVC21, transmite IPN.

Fără Partidul Democrat este imposibil în anii care urmează să ai o guvernare”, spune Dumitru Diacov. Președintele de onoare al PDM spune că în formula actuală și cu lozincile de acum ale Partidului Socialiștilor, este imposibil ca democrații să facă coaliție cu PSRM în viitorul Parlament.

Partidul Democrat a fost constituit în anul 1996 ca un factor de echilibru în Republica Moldova. Avem dreapta și stânga care între ele nu conlucrează. O guvernare durabilă, care să asigure mișcarea Republicii Moldova într-o direcție anumită, care să se situeze între dreapta radicală și stânga radicală, nu există. Și noi am construit Partidul Democrat anume pentru a fi o punte între aceste două tabere. Asta este misiunea istorică a PDM”, spune Dumitru Diacov.

Dumitru Diacov și-ar dori ca în următorul Parlament democrații să fie la putere, respectiv, să existe opoziția de dreapta și opoziția de stânga.

loading...

Comments are closed.