Politic

Dumitru Diacov: Pe segmentul european nu există restanțe deosebite

Pinterest LinkedIn Tumblr

Pe segmentul privind integrarea europeană Republica Moldova nu are restanțe deosebite. Declarația a fost făcută de președintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la postul de televiziune TVR Moldova, transmite IPN.

Potrivit lui, ultimele contacte ale autorităților moldovenești cu Bruxelles-ul au fost într-o cheie destul de optimistă. Bruxelles-ul este foarte atent la lista angajamentelor asumate de Republica Moldova. Dumitru Diacov susține că este important ca pe segmentul integrării europene să nu existe restanțe deosebite care ar demonstra o poziție în sens negativ a guvernării. „Noi nu avem chestiuni de acest gen, dar faptul că există probleme pe care părțile se așează și le discută într-un limbaj constructiv este un lucru normal”, spune președintele de onoare al PDM, referindu-se la discuțiile autorităților moldovenești cu reprezentanții Uniunii Europene.

Dumitru Diacov a mai spus că Republica Moldova are de lucru pe toate domeniile și nu există domenii ideale. „Și noi suntem interesați ca discuțiile acestea să fie principiale, deschise pentru că până la urmă asta ne ajută și pe noi să vedem mai clar care sunt chestiunile asupra cărora trebuie să ne concentrăm atenția”, a afirmat Dumitru Diacov.

Întrebat despre migrația deputaților de la un partid la altul, președintele de onoare al democraților a menționat că nu-i place acest proces, dar din moment ce nu este interzis de către legislație, nu poate fi condamnat în niciun fel. „Deputații nu pleacă pur și simplu din fracțiune. Ei pleacă pentru că nu pot să se realizeze, pentru că partidul nu are aceeași influență, oamenii doresc să evolueze”, a declarat Dumitru Diacov.

Politicianul a mai spus că la alegerile parlamentare din acest an PDM va accede neapărat în următorul legislativ. În plus, va participa la negocierile pentru formarea majorității parlamentare.

loading...

Comments are closed.