Politic

După 12 ani, un lider de partid anunță că renunță la funcție! Cum explică această decizie?

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Partidului Național Liberal (PNL), Vitalia Pavlicenco, în cadrul unui interviu, a vorbit despre Congresul ordinar al PNL, care va avea loc în 2019 în procesul de identificare a președintelui PNL, dar și despre candidatura sa la această funcție.

Nu avem noutăți, dar suntem în dialog cu mai multe grupuri de adepți ai idealului Unirii. Eu rămân fermă pe ce am spus. Dacă s-ar produce un dialog al forțelor politice naționale, europeniste și unioniste, dacă planul nostru din cinci puncte ar fi acceptat pentru negocieri și discuții, cred că un lider național-liberal ar fi mai ușor de identificat, dar, oricum, avansăm așa cum am spus. Decizia de a pleca, a demisiona, a mă retrage este doar a mea, unilaterală și aici doar mie îmi revine să o iau”, a menționat ea, citată de Oficial.md.

Prin urmare, ea a comunicat cine vor fi candidații PNL la alegerile locale din Chișinău și Bălți. „Nu pot spune acum exact numele, pentru că noi trebuie să decidem în organismele noastre colective. Dacă e pace și liniște în PNL, e pentru că noi, cu logistica pe care o avem sau nu o avem, luăm decizii împreună, suntem o entitate cu adevărat democratică, eu nu mă substitui organismelor statutare și nu iau decizii de una singură”, a conchis ea.

Președintele Partidului Național Liberal în cadrul interviului acordat a vorbit despre cum PNL va marca 100 de ani de la Marea Unire, despre localitățile din Republica Moldova ce semnează Declarațiile simbolice de Unire cu România, care este probabilitatea de câștig a curentului unionist – atât la alegerile parlamentare, cât și locale, dar și alte aspecte importante.

Vitalia Pavlicenco a fost aleasă în calitate de președinte al PNL în urma congresului de constituire a partidului la data de 16 decembrie 2006.

 

loading...

Comments are closed.