Alte știri

După avertismentul lui Dodon, Ministrul Agriculturii convoacă în ședință conducerea „Moldsilva”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju, i-a convocat într-o ședință de lucru pe reprezentanți ai Agenției „Moldsilva” și pe responsabilii ocoalelor silvice din țară.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Ministrul i-a avertizat pe respectivii „să manifeste o atitudine responsabilă și profesionistă în domeniu și să nu întreprindă acțiuni ilegale”, pentru că, „în caz contrar, vor fi sancționați conform legislației în vigoare”.

Serviciul de presă al ministerului informează că Ion Perju a convocat ședința „drept rezultat al vizitei în raionul Hâncești”. Dar motivul de bază poate fi următorul: Ion Perju a decis că trebuie să-și muștruluiască oamenii din subordine după ce președintele Igor Dodon l-a avertizat că riscă să-și piardă funcția de ministru, dacă nu pune capăt tăierilor ilicite din păduri.

„Domnule Perju, dacă n-o să faceți ordine, o să zburați împreună cu șeful de la „Moldsilva”, șeful acesta nou pe care l-ați pus acum”, a avertizat public Igor Dodon, la sfârșitul săptămânii trecute.

Anatol Perju, a cerut în ședința convocată pe 24 februarie, ministrul Ion Perju le-a cerut reprezentanților „Moldsilva” și ai ocoalelor silvice „să-și canalizeze eforturile în contracararea defrișărilor ilicite” și să colaboreze eficient în acest sens cu instituțiile abilitate ale statului, în special cu organele de drept și anticorupție.

Ministrul a solicitat informația actualizată privind situația la zi pe fiecare ocol silvic, despre fiecare defrișare planificată. Asemenea ședințe „în format extins” ar urma să fie convocate periodic de acum înainte, potrivit unui comunicat de presă al ministerului.

Într-o postare pe Facebook de luni, Ion Perju a scris că în fiecare săptămână discută despre situația din ocoalele silvice cu reprezentanții Inspectoratului de Protecție a Mediului și ai Agenției „Moldsilva”. De asemenea, ministrul a spus că la fiecare sfârșit de săptămână obișnuiește să viziteze „o locație anume pentru a observa realitățile din ramura silvică”.

Citește și: Igor Dodon, despre legea cetățeniei prin investiție: Acest program va fi blocat

loading...

Comments are closed.