Alte știri

După ce a discutat cu Maia Sandu și Năstase la Chișinău, Kozak a mers la Tiraspol la întâlnire cu Krasnoselski

Pinterest LinkedIn Tumblr

După ce ieri vicepremierul rus Dmitri Kozak a discutat cu liderii PAS și DA, Maia Sandu și Năstase, la Chișinău, astăzi vicepremierul rus mers pe malul stâng al Nistrului la o întâlnire oficială cu liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski.

„Am discutat probleme actuale ale funcţionării economiei, sferei sociale, despre asistenţa metodologică, organizaţională şi ajutorul material pe care Rusia îl poate oferi pentru ca locuitorii din Transnistria să se simtă cât se poate de confortabil în condiţiile actuale”, a declarat Kozak după întrevederea cu Krasnoselski.

Din delegaţia reprezentativă a Rusiei mai fac parte viceministrul Afacerilor Externe, Grigorii Karasin, prim-viceministrul Finanţelor, Leonid Gornin, Ambasadorul Federaţiei Ruse în RM, Oleg Vasneţov, directorul reprezentanţei „Gazprom” în Moldova, Ghennadii Abaşkin, directorul general al „Inter RAO-Export”, Maxim Sergheev.

Salutând oaspeţii ruşi, Vadim Krasnoselski a spus că vizita lui Dmitri Kozak este importantă pentru Transnistria, subliniind că s-au adunat o mulţime de probleme care necesită soluţii urgente la cel mai înalt nivel.

„Interacţiunea Transnistriei cu Federaţia Rusă este în mod tradiţional multivectorială. Aş menţiona interacţiunea în domeniul pacificării. Aceasta este o direcţie foarte importantă pentru noi – menţinerea prezenţei militare ruseşti. Eu, în calitate de preşedinte, şi poporul transnistrean, nu separăm pacificatorii de grupul trupelor FR, dislocate în Transnistria”, a spus Krasnoselski. 

Amintim că ieri, vicepremierul rus a avut o întrevedere cu liderii partidelor din blocul ACUM, Năstase și Maia Sandu. Aceștia au discutat despre criza politică din actualul Parlament de la Chișinău, respectiv necesitatea de a se forma o majoritate care să învestească un nou guvern. Adăugăm că astăzi deputații din PAS și DA au inițiat negocierile cu PSRM privitor la o eventuală alianță între blocul ACUM și socialiști. Discuțiile nu au generat careva rezultate, însă aceștia vor continua să negocieze.

Dacă nu se formează o majoritate in Parlament până pe 9 iunie, Constituția Republicii Moldova spune că organul legislativ se dizolvă și se organizează alegeri anticipate.
În ceasul al 12-lea Năstase și Maia Sandu și-au trădat alegătorii, Ce au făcut maia si nastase la întâlnirea cu Kozak, pas da psrm, blocul acum socialistii parlament, dodon maia sandu nastase, rusia moldova, 
loading...

Comments are closed.