După ce Kievul ar fi respins solicitarea avocaților, Platon dublează suma: 10 MILIOANE de dolari pentru alianța ACUM-PSRM ca să-l elibereze

Alexandr Slusari, Veaceslav Platon, 10 milioane de dolari pentru eliberarea lui Platon, furtul miliardului, BEM, furtul din banca de economii, Banca Sociala, Kroll, raportul kroll 2, kroll 2 necenzurat, firme off-shore

Pe data de 1 iulie, avocații raiderului Veaceslav Platon s-au adresat autorităților din Ucraina, cu rugămintea de a declara ca fiind ilegală extrădarea acestuia în Republica Moldova. Surse din cadrul echipei sale de juriști, ne-au declarat sub protecția anonimatului că Palton ar fi primit răspuns negativ din partea Kievului.

„Dacă se va constata că extrădarea a fost ilegală, toate sentințele, învinuirile vor fi declarate nule. Astfel, partea ucrainească va solicita ca Platon să fie extrădat în Ucraina”, a declarat atunci Eduard Rudenco.

Acest lucru l-a făcut pe raiderul Platon să dubleze suma de banii promisă deputaților din guvernarea ACUM-PSRM, care-l vor putea elibera din închisoare. Astfel, dacă pe data de 22 iunie 2019, în presă a apărut informația precum că Platon este gata să achite 5 milioane de dolari pentru eliberarea sa, acum, raiderul dublează suma. Aceleași surse ne-au comunicat că Platon s-ar fi întâlnit deja cu președintele comisiei de anchetă, Alexandr Slusari, însă nu se cunoaște despre ce au discutat.

Companiile off-shore care aparțin raiderului Veaceslav Platon, figurează în raportul Kroll 2. Acest lucru a fost posibil de demonstrat doar după ce portalul News Maker a publicat o variantă necenzurată a raportului, după ce Alexandr Slusari a transmis presei un rezumat al raportului Kroll 2 în care au fost ascunse mai multe informații prețioase, inclusiv hașurate sau omise off-shor-urile lui Platon implicate în furtul miliardului.

Amintim că Veaceslav Platon a fost condamnat, în total, la 25 de ani de închisoare pentru furturi din sistemul bancar al țării și încercare de a corupe gardienii.

Total
0
Shares
Total
0
Share