După ce Pavel Filip a anunțat o reducere a prețului la gaz cu 20%, Maia Sandu cere tragerea la răspundere a conducerii ANRE

pretul la gase naturale, anre, maia sandu, pas, pavel filip, 20% reducere la tarife
 

Maia Sandu, Președinta PAS, a depus astăzi, 5 februarie 2018, un denunț la Procuratura Anticorupție prin care a cerut tragerea la răspundere penală a persoanelor cu funcții de răspundere din cadrul Agenției Naționale de Reglementare în Energetică (ANRE) pe faptul neajustării tarifelor pentru gazele naturale în perioada anilor 2016, 2017 și 2018.

“Când instituțiile statului, plătite din banii noștri, acționează în dezinteresul oamenilor, acestea trebuie să răspundă în fața legii. Cei care iau decizii în defavoarea cetățenilor trebuie trași la răspundere. Dacă nu o va face guvernarea actuală, o vom face noi când vom fi la guvernare”, a scris Maia Sandu pe facebook.

Totodată premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, a declarat recent că în conformitate cu analiza Guvernului, ȋn 2018 tarifele pentru gazele naturale ar trebui să fie reduse cu pȃnă la 20%.

“Este concluzia după mai multe ședințe de analiză pe această temă. Ȋntre Moldovagaz ṣi ANRE există discuṭii pentru stabilirea exactă a reducerii ṣi ȋmi doresc să avem o decizie finală ȋn cel mai scurt timp. Potrivit procedurii, preṭul care va fi stabilit de ANRE va fi valabil de la ȋnceputul ṣi pȃnă la sfȃrṣitul anului ȋn curs”, a spus Pavel Filip.

De asemenea, Premierul a discutat  cu reprezentanții Moldovagaz să ia ȋn calcul acest lucru ṣi oamenii care au plătit deja facturile la momentul aplicării reducerii să primească banii ȋnapoi, fie prin restituire directă, fie prin scăderea sumelor din facturile viitoare.

Total
0
Shares
Total
0
Share