După ce Platon a dublat suma și a promis 10 milioane de dolari pentru elibarea sa, deputatul PSRM, Vladimir Țurcan RECUNOAȘTE că l-a vizitat pe raider la închisoare

veaceslav platon, vladimir turcn, platon eliberat, platon detentie, platon la inchisoarea, furtul miliatrdului, alianta acum psrm, maia sandu si psrm

Deputatul socialist Vladimir Țurcan confirmă faptul că l-a vizitat în Penitenciarul nr.13 pe deținutul Veaceslav Platon și spune că acest lucru s-a întâmplat „doar o singură dată”. De menționat că, anterior, raiderul numărul 1 în CSI, Veaceslav Platon a anunțat că oferă o recompensă de 10 milioane de dolari alianței PSRM+ACUM pentru eliberarea sa.

Deputatul a fost întrebat de Ziarul Național, despre ce a discutat cu Platon, deputatul spune că întâlnirea a avut loc „în contextul pregătirilor audierilor” în cadrul comisiei parlamentare de anchetă care investighează furtul miliardului. Președintele acestei comisii, Alexandru Slusari, afirmă însă că l-a mandatat pe Țurcan să facă legătura cu Ministerul Justiției pentru a clarifica procedura privind aducerea lui Platon în fața comisiei de anchetă, dar nu știe nimic despre vizita deputatului la pușcărie care „nu a fost din numele comisiei”.

Pe data de 1 iulie, avocații raiderului Veaceslav Platon s-au adresat autorităților din Ucraina, cu rugămintea de a declara ca fiind ilegală extrădarea acestuia în Republica Moldova. Surse din cadrul echipei sale de juriști, ne-au declarat sub protecția anonimatului că Palton ar fi primit răspuns negativ din partea Kievului.

Acest lucru l-a făcut pe raiderul Platon să dubleze suma de banii promisă deputaților din guvernarea ACUM-PSRM, care-l vor putea elibera din închisoare. Astfel, dacă pe data de 22 iunie 2019, în presă a apărut informația precum că Platon este gata să achite 5 milioane de dolari pentru eliberarea sa, acum, raiderul dublează suma. Aceleași surse ne-au comunicat că Platon s-ar fi întâlnit deja cu președintele comisiei de anchetă, Alexandr Slusari, însă nu se cunoaște despre ce au discutat.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share