După ce și-a bătut concubina, a lăsat-o în pat, iar a doua zi a găsit-o inconștient. Dosarul penal, trimis instanței

Procuratura Cimișlia

În luna martie a anului curent, un bărbat de 53 ani, locuitor al unui sat din raionul Cimișlia, fiind în stare de ebrietate alcoolică, la domiciliu, a iscat un conflict cu concubina sa de 39 ani, pe motiv că ultima ar fi consumat băuturi alcoolice în pofida faptului că se trata și i se administrau medicamente. În procesul conflictului, bărbatul i-a aplicat concubinei lovituri cu pumnii în regiunea capului, lăsând-o în pat. A doua zi stabilind că concubina este inconștientă, în scopul de a ascunde acțiunile sale ilicite, a apelat ambulanța, invocând că femeia s-ar fi intoxicat consumând o soluție pe bază de alcool.

Victima a fost internată în Secția de reanimare a Spitalului raional Cimișlia și fără a-și reveni în conștiință, peste 8 zile a decedat.

În urma examinării medicale a cadavrului au fost depistate leziuni corporale, care se califică ca vătămare corporală gravă, fiind în legătură de cauzalitate directă cu survenirea decesului.

Bărbatul a fost plasat în arest și în urma investigațiilor efectuate de angajații Inspectoratului de Poliție Cimișlia, sub conducerea Procuraturii raionului Cimișlia, fiind administrate suficiente probe, el și-a recunoscut vina.

La 10 iulie 2023, cauza penală a fost expediată în instanța de judecată, bărbatul fiind acuzat de comiterea infracțiunii de violență în familie, care a provocat vătămarea gravă a integrității corporale și a sănătății soldată cu decesul victimei.

Dacă făptuitorul va fi recunoscut vinovat, el riscă o pedeapsă maximă de 15 ani de închisoare.

Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

Total
0
Shares
Total
0
Share