Social

(video) După Chișinău, și Sîngerei are pom de Crăciun! Un gospodar din Heciul Vechi a adunat toți cioclejii de pe câmp, i-a aranjat în formă de brad și l-a împodobit cu globuri și ghirlande

Pinterest LinkedIn Tumblr

În timp ce în capitală s-a creat un mare tărăboi cu pomul de Craciun, un gospodar din Heciul Vechi a rezolvat problema mult mai simplu. A adunat toți cioclejii de pe câmp și i-a aranjat sub forma de brad, transmite protv.md. Împodobit cu globuri și ghirlande, pomul a devenit o adevarată mândrie a satului.

De rand cu marele orase ale lumii, si familia Panzaru din satul Heciul Vechi, Sangerei si-a inaugurat bradul. Doar ca nu unul obsinuit, ci din ciocleji. Asa ca acum in fiecare seara satenii se aduna in jurul pomului, la vin fiert si la o colinda, si se veselesc pana dupa miezul noptii.

Pentru al doilea an la rand, Marin Panzaru isi aduna cioclejii sub forma de brad, dupa care il impodobeste. Barbatul spera ca aceasta sa devina o traditie in sat. “Pe parcursul anului ma intrebau anul asta va fi, sigur ca da. Toata lumea stie ca Marin va face bradul, alt brad nu se mai face avem bradul nostru e la intrare in sat.”, spune Marian Panzaru.

Bradul are o inaltime de 15 metri, fiind un pic mai inalt decat cel de anul trecut. Special a cultivat si mai mult porumb. Pomul va sta in curtea familei Panzaru pana la jumatatea lunii ianuarie, dupa care va ajunge hrana pentru animale.

 

loading...

Comments are closed.