Actual

După o lună de la reținere, procurorii anticorupție caută alte probe împotriva lui Stoianoglo

Pinterest LinkedIn Tumblr

Azi, la data de 12.11.2021, grupul de urmărire penală care efectuează urmărirea penală în cazul de acuzare a dlui Alexandr Stoianoglo, efectuează cercetarea la fața locului în biroul în care acesta a activat pe perioada exercitării mandatului de Procuror General, reținut în seara de 5 octombrie curent.

Necesitatea efectuării acestei acțiuni de urmărire penală a fost determinată de probatoriul administrat până în prezent în cadrul investigațiilor efectuate de procurori. În special examinării sunt supuse părțile mobilierului de birou în care au rămas până în prezent acte și înscrisuri ce aparțin dlui Alexandr Stoianoglo.

Respectarea drepturilor persoanei în privința căreia se efectuează urmărire penală reprezintă o prioritate, motiv pentru care, efectuarea acțiunii respective a fost autorizată de către judecătorul de instrucție la demersul procurorilor, iar nemijlocit la efectuarea acțiunii de urmărire penală participă trei avocați care îi apără interesele dlui A.Stoianoglo.

Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

loading...

Comments are closed.