După pauza tehnică, negocierile dintre Rusia și Ucraina au fost reluate

Runda a patra de negocieri ruso-ucrainene, pe subiectul încetării războiului din Ucraina, a fost reluată după o pauză tehnică. Informația a fost distribuită pe canalele de Telegram ucrainene, informează TV8.md

Potrivit surselor ucrainene, deputatul David Arahamia, membru al delegației ucrainene a precizat că negocierile au fost reluate începând cu ora 13:05.

După câteva ore de negocieri, șeful delegației ucrainene a anunțat că a fost luată o pauză tehnică până marți, 15 martie.

Delegațiile au luat o pauză tehnică de negocieri până mâine (n.r. marți, 15 martie), pentru muncă în subgrupurile de lucru. Negocierile continuă”, a scris pe Twitter șeful delegației ucrainene la negocieri, Mihail Podoliak.

Discuțiile au avut loc prin videoconferință. De la invazia rușilor în Ucraina, în 24 februarie, cele două părți au purtat trei runde de negocieri. Acestea nu s-au încheiat cu prea mari rezultate, Rusia și Ucraina reușind să ajungă la înțelegeri doar în privința organizării coridoarelor verzi pentru evacuarea civililor.

Într-un mesaj publicat la miezul nopții, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a declarat că un obiectiv esenţial al negocierilor cu delegația rusă este să se ajungă la o întâlnire cu omologul său rus Vladimir Putin.

Reprezentanții delegațiilor țărilor noastre vorbesc în format video în fiecare zi. Delegaţia noastră are o sarcină clară – să facă totul pentru a avea loc o întâlnire între preşedinţi, întâlnire pe care sunt sigur că oamenii o așteaptă”, a spus Zelenski în mesajul video.

 

Total
0
Shares
Total
0
Share