Alte știri

După vizita la CC, Ambasadorul României a fost și la CEC, în plină campanie electorală

Pinterest LinkedIn Tumblr

După vizita la Curtea Constituțională, Daniel Ioniță, Ambasadorul României în Republica Moldova a fost și la CEC.

Conducerea Comisiei Electorale Centrale informează că a avut astăzi o întrevedere cu ES Daniel Ioniță, Ambasadorul României în Republica Moldova.

Scopul întâlnirii a fost de a face un schimb de opinii referitor la acțiunile întreprinse de CEC pentru organizarea alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie curent. Subiectul principal al discuțiilor a ținut de condițiile de constituire a secțiilor de votare pentru cetățenii Republicii Moldova cu drept de vot, care în ziua alegerilor se vor afla pe teritoriul României și de suportul pe care îl pot oferi autoritățile statului român în vederea bunei organizări a procesului.

Conducerea CEC a raportat reprezentantului României că vor fi depuse toate eforturile pentru asigurarea condițiilor de exercitare a dreptului la vot pentru cetățenii moldoveni, totodată ținând cont și de politicile privind gestionarea stării de sănătate publică legată de prevenirea răspândirii infecției virale.

Pentru alegerile prezidențiale din noiembrie 2020 pe teritoriul României au fost deschise 13 secții de votare.

Amintim că liderii politici de pe eșichierul politic de stânga au sesizat în ultima perioadă implicarea Ambasadorilor străini în treburile interne ale țării noastre. Potrivit lor, politicienii susținuți din afară vor duce la pierderea suveranității și independenței Republicii Moldova.

loading...

Comments are closed.