Echipa Partidului „ȘOR” condamnă atacul comis asupra lui Valerii Klimenko

Echipa Partidului “ȘOR” condamnă atacul comis asupra președintelui de onoare al formațiunii și consilierului din Consiliul Municipal Chișinău, Valerii Klimenko, de către activistul civic Vasile Sinigur, anumite imagini fiind difuzate și în spațiul online.

“Este regretabilă și atitudinea forțelor de ordine, care au fost martorii incidentului, însă nu au intervenit în modul corespunzător și operativ.

Echipa Partidului „ȘOR” consideră comportamentul activistului civic inadmisibil într-o societate democratică, deoarece încalcă principiile democrației și drepturile omului. De asemenea, formațiunea le amintește autorităților că, potrivit Legii Supreme, au responsabilitatea să asigure respectarea ordinii publice și securitatea fizică a cetățenilor.

Potrivit martorilor, incidentul a fost provocat de susținătorii radicali ai PAS, conduși de activista civică Maria Olar. Ei l-au atacat verbal și fizic pe Valerii Klimenko și l-au scuipat în față.

Noi considerăm că Maia Sandu și PAS sunt direct responsabili de acest incident, rușinos pentru o societate democratică, deoarece, în decurs de doi ani, au promovat constant, prin intermediul discursurilor publice și deciziilor politice, ura etnică – acțiuni care au dezbinat societatea moldovenească.

Echipa noastră va solicita anchetarea atacului asupra lui Valerii Klimenko și să pedepsească persoanele vinovate. Sperăm că poliția va acționa echidistant și nu va admite ingerințe politice în procesul de investigare a incidentului.

Echipa Partidului „ȘOR” militează pentru o societate pașnică și tolerantă în Republica Moldova”, a transmis formațiunea.

Total
0
Shares
Total
0
Share