Actual

Echipamente de protecție în valoare de peste 93 000$, oferite MAI și Ministerului Justiției. Din partea cui a venit donația

Pinterest LinkedIn Tumblr

Guvernul Statelor  Unite ale Americii, prin intermediul Ambasadei SUA la Chișinău, a oferit ieri, 4 septembrie, Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Justiției,  un lot de echipament individual de protecție personală împotriva  COVID-19. Ceremonia de transmitere a echipamentului, în valoare de peste 93 000 USD, a avut loc la sediul Inspectoratului General al Poliției. 

La eveniment au participat ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu, șeful Inspectoratului General al Poliției, Sergiu Paiu, E.S Dereck Hogan, Ambasador extraordinar și plenipotențiar al SUA în RM, Timothy Buckly, director al INL, Ambasada SUA în RM, Secretarul de Stat al Ministerului Justiției, Radu Foltea și directorul Administrației  Naționale a Penitenciarelor, Vladimir Cojocaru.

Donația conține termometre fără contact, ecrane de protecție (viziere), măști, mănuși de nitril, costume de protecție, ochelari de protecție, dezinfectant și a fost transmisă  în sprijinul acțiunilor de prevenire a răspândirii COVID-19 în subdiviziunile MAI.

În cadrul discursului,  ministrul Afacerilor Interne Pavel Voicu a mulțumit părții americane pentru receptivitate și ajutor.

Apreciez sprijinul oferit de Guvernul SUA care, de fiecare dată, a fost alături noi. Astfel, această  donație este una semnificativă și foarte utilă pentru Poliție, deoarece polițiștii ca și medicii  sunt în prima linie pentru combaterea COVID-19. Acest virus  este o provocare pentru toată lumea, dar sunt convins că prin eforturi comune vom reuși să prevenim răspândirea acestei pandemii”, a menționat Pavel Voicu.

La  rândul său, Ambasadorul american în Republica Moldova, Dereck J. Hogan, a menționat că prin donația oferită, SUA își dorește să sprijine eforturile comune de combatere a situației epidemiologice atât în Republica Moldova, cât și în întreaga lume.

Am plăcerea să vizitez Inspectoratul General al Poliției pentru o donație importantă care simbolizează angajamentul nostru față de  Republica Moldova și poporul acestei țări. În ultimele șase luni am luptat cu toții cu pandemia COVID -19, situație dificilă care aduce provocări pentru personalul din prima linie, care efectuează o muncă esențială. Astfel, donația este un semn al sprijinului nostru pentru Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Justiției, în special în efortul lor de a avea grijă de efectivul lor. Această contribuție va face o diferență pozitivă și imediată pentru miile de angajați aflați în serviciul comunității în întreaga țară”, a precizat Ambasadorul.

Citește și: Măști de protecție pentru efectivul Inspectoratului General de Carabinieri, donate de Ambasada Chinei în țara noastră

loading...

Comments are closed.