Externe

Eclipsa de Lună de astă noapte a generat mai multe cutremure în unele regiuni ale globului

Pinterest LinkedIn Tumblr

Astă noapte (27 iulie 2018) a avut loc o Eclipsa de Lună cu cea mai mare durată din acest secol, astfel trei cutremure succesive au lovit SUA! Seismele, cu magnitudine între 4 şi 5 grade, s-au simţit deoarece s-au produs la suprafaţă, la adâncimi în jur de 10 kilometri. California ar putea fi următoarea zonă afectată de un cutremur uriaș, susțin experții care analizează activitatea seismică deosebită din Cercul de Foc al Pacificului din ultima perioadă.

Temerile sunt provocate în special de faptul că în ultimele zile au avut loc o serie de cutremure mari în această zonă. Aproximativ 90% din cutremurele lumii au loc în această bandă, care începe din Chile, urcă pe coasta continentelor americane, Mexic, California, trece apoi prin Alaska spre Asia și apoi coboară prin Japonia, Indonezia și ajunge în Noua Zeelandă ocolind Australia.
 
Potrivit doctorului Christopher Pluhar, profesor de Geologie de la Fresno State, plăcile din această regiune seismică sunt în mișcare constantă, la o rată de 1-10 centimetri pe an. Astfel de cutremure se produc tot timpul, dar pentru că nu produc daune nu le observăm, a explicat Pluhar. Pluhar spune că există o șansă de aproximativ 60 de procente, ca în California să se producă un cutremur puternic în următorii 30 de ani, cel mai probabil în East Bay.
 
Un raport al Studiului Geologic din S.U.A. avertizează că riscul ca un ‘super-cutremur’ să lovească în California crește dramatic de la o zi la alta. Cercetătorii au analizat cele mai recente date geologice, le-au analizat cu ajutorul noilor metode de studiu și au stabilit că probabilitatea ca în California să se înregistreze un cutremur cu magnitudinea de 8 sau mai mare în următorii 30 de ani a crescut de la aproximativ 4,7% la aproximativ 7%.
Eclipsa de Luna 27 iulie 2018, fenomene cosmice, geografie, astonomie
Eclipsa de Luna – noaptea 27 iulie 2018
loading...

Comments are closed.