Economie

Ediția a doua a Taberei de educație financiară „Dă sens banilor” a ajuns în peste 80 de localități din Republica Moldova

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cea de-a doua ediție a Taberei de educație financiară „Dă sens banilor”, organizată de Banca Națională a Moldovei (BNM) și Centrul Analitic Independent „Expert-Grup” în perioada 9-13 august 2021, a reușit să adune sute de participanți din peste 80 de localități din Republica Moldova. Evenimentul care a durat cinci zile consecutive s-a desfășurat online, oferindu-le șanse egale de participare persoanelor cu diferite vârste, ocupații și reședințe.

Participanții ediției a doua a Taberei de educație financiară sunt elevi, studenți și tineri angajați, cu vârste cuprinse între 16 și 30 de ani, iar cei mai mulți dintre ei sunt din raioanele și municipiile: Cahul, Chișinău, Ialoveni, Fălești, Orhei, Rezina, Soroca, Ștefan Vodă, Ungheni ș.a.

Timp de cinci zile, participanții au fost instruiți de către opt formatori – angajați ai Băncii Naționale a Moldovei și ai Centrului Analitic Independent „Expert-Grup”: Adelina Popova (BNM), Cristian Onica (BNM), Dumitru Pîntea („Expert-Grup”), Ion Josan (BNM), Marina Covganeț (BNM), Natan Garștea (BNM), Serghei Bucur (BNM), Stas Madan („Expert-Grup”).

Participanții au acumulat cunoștințe legate de sistemul financiar național, instrumente de investire și creditare, plăți fără numerar și comerț online, care le vor ajuta la o mai bună gestionare a bugetelor personale și/sau ale familiei.

În ultima zi a Taberei de educație financiară 2021, participanții au făcut un tur virtual al Băncii Naționale, iar apoi și-au testat în timp real cunoștințele acumulate pe parcursul săptămânii în cadrul unui quiz virtual. Zece dintre cei peste o sută de participanți, care au acumulat punctaj maxim la quiz, sunt premiați de către BNM și „Expert-Grup” cu seturi de monetărie și monede comemorative. Acestea sunt numele celor zece câștigători:

  • Alina Prichici;
  • Victoria Prichici;
  • Ion Rotari;
  • Elena Hariuc;
  • Iurie Barbaros;
  • Mihai Chirila;
  • Constantin Arhip;
  • Mihail Ciobanu;
  • Violeta Codrean;
  • Felicia Crețu.

Toți participanții care au fost prezenți, la cel puțin, patru sesiuni din cinci vor primi certificate din partea organizatorilor, semnate de către guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Octavian Armașu, și directorul executiv al Centrului Analitic Independent „Expert-Grup”, Adrian Lupușor.

Tabăra de educație financiară este organizată al doilea an consecutiv în cadrul Proiectului de educație financiară „Dă sens banilor”, lansat de Banca Națională a Moldovei și Centrul Analitic Independent „Expert-Grup” în anul 2019. Proiectul a fost inițiat cu scopul de a spori nivelul de înțelegere a principalelor concepte și produse financiare în rândul tinerilor, astfel încât, ajunși în fața unor situații cu impact financiar, aceștia să ia decizii corecte în gestionarea propriilor venituri.

loading...

Comments are closed.