Alte știri

Ediție aniversară! Festivalul International „Nopțile pianistice din Moldova”

Pinterest LinkedIn Tumblr

La Chișinău începe astăzi Festivalul International „Nopțile pianistice din Moldova”. Evenimentul organizat de Alianța Franceză și Ambasada Franței în Republica Moldova a ajuns la a 15-a ediție, iar afișul festivalului din acest an anunță patru concerte la Chișinău și unul la Tiraspol.

„Anul acesta venim cu cinci concerte, patru la Chișinău și unul la Tiraspol, la care vor participa orchestra simfonică de la Tiraspol și soliști din Franța și Republica Moldova. Sunt toate concerte foarte diferite, variate. Cu acest festival, de fapt, Nopțile Pianistice, este unicul festival în regiune care este în mare parte consacrat repertoriului pentru pian și orchestră.”, a declarat directorul adjunct al Alianţei Franceze din Moldova, Adrian Cibotaru, pentru Europa Liberă.

Festivalul din start s-a bucurat de un succes foarte mare la publicul de aici. Este adevărat că publicul din Republica Moldova cunoaște și înțelege bine muzica clasică, o apreciază foarte mult. Există și o tradiție în acest sens, o foarte bună Academie de Muzică, orchestre diferite etc. Deci, am plantat un produs într-un sol fertil, nu a fost ceva care să zgârie urechea publicului.

Andrian Ciubotaru mai spus că prin aceste concerte s-a încercat să sepromoveze nu doar concerte de muzică clasică vestite, gen Ceaikovski, Rahmaninov, Beethoven etc. dar să fie aduse aici pentru prima dată multe dintre concertele mai ales din repertoriul francez.

Intrarea nu va fi liberă și nu este liberă tot la solicitarea publicului. Este o plată simbolică, prețul este de 50 de lei, cu mult mai ieftin în comparație cu alte concerte.

loading...

Write A Comment