Editoriale

EDITORIAL: Armagedonul Rusiei se ascunde la Chișinău

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cei mai buni agenți de „public relations” pentru Plahotniuc se află la Moscova. Armagedonul Rusiei se ascunde la Chișinău.

Rusia lui Putin are un spirit de autopreciere prea ridicat și se crede un Jaguar în amfiteatrul geopolitic mondial de care ar depinde viitorul milenar al civilizației omenești. În realitate, însă, lucrurile stau foarte prost pentru „motherland-ul” lui Putin. Moscova este umilită, izolată și batjocorită sistemic pe coridoarele politice occidentale. Ar vrea administrația de la Kremlin să joace rolul de „jandarm” al secolului 21, dar nu are potență de jandarm. Cea mai mare țară de pe fața pământului, cu bogății naturale exorbitante și o istorie artistică extraordinar de frumoasă, încă, niciodată, în istorie, nu a degradat moral, politic și economic cum în cel de-al treilea mandat al lui Putin.

Rușii au reușit să doboare vârful statisticilor mondiale la nivelul bolnavilor de HIV/SIDA și să ajungă o țară cu trăsăturile unui stat bananier. Sportivii ruși sunt umiliți și călcați în picioare în plan internațional, fiind eliminați de la Jocurile Olimpice de Iarnă din 2018. Kremlinul a reușit să-și îngroape valuta națională și să fie îndepărtată de fluxurile financiare mondiale.
Pe scurt: o țară anti-record.

Când te-ai gândi la modul cel mai serios ce fel de pericole geopolitice o mai pot penetra pe Rusia, pe din spate apar niște moldoveni crescuți pe malul Prutului, care mai întîi își bat joc de cinovcii apropiați ai lui Putin, declarându-i persoane indezirabile pentru R.Moldova, iar pe urmă le permit soldaților nord-atlantici să mărșăluiască pe străzile Chișinăului și, într-un final, încearcă să taie adânc tentaculele armelor mediatice rusești din Moldova votând Legea anti-Propagandă.

Există o regulă politică neoficială: dacă ești defaimăt de televiziunile controlate de Putin, înseamnă că ești pe o direcție politică pozitivă. O măsură politică de contraatac a rușilor este să-i murdărească mediatic pe politicienii incomozi lui Putin. Cum au încercat timp de opt ani să-l învinuiască pe Barack Obama de toate necazurile economice ale Rusiei. Un alt caz de kilerism mediatic rusesc a constituit atacurile draconice a propagandiștilor ruși față de candidatura lui Emanuel Macron la funcția de președinte al Franței. Nu excludem nici elogia distribuită de caracatița mediatică rusească față de Brexit sau tendințele separatiste din Catalonia.

Sub lupa propagatorilor ruși a nimerit și Vlad Plahotniuc. Rușii au încercat să-i minimalizeze influența politică din Moldova prin diverse reportaje odioase, dar toate s-au dovedit falimentare și fără o retroacțiune pozitivă pentru administrația de la Kremlin. Când au văzut că bat pasul pe loc, fiind galopați sistemic de exactitudinea geopolitică a lui Plahotniuc, rușii au recurs la organizarea unor procese judiciare fictive pentru a-l condamna pe Plahotniuc de omucidere pe motive politice, etnice și rasiale. O fi de rău sau bine? Doar Plahotniuc știe ce înseamnă să fii asaltat politic de un urs sovietic fabricat de fosta castă a KGB-ului.

Un lucru rămâne clar: cât liderul PD-ului este torturat mediatic de ruși, cu atât mai tare el își va crește ratingul de politician pro-occidental având ușile deschise la Bruxelles și Washington.

Teodor Bucatari

loading...

Comments are closed.