EDITORIAL // Când Maia Sandu va efectua o vizită oficială în Republica Moldova?

 

Arde țara, iar Maia călătorește. Mai concret, taie Frunze la câini, erijându-se în salvatoarea moldovenilor pe care îi bagă în datorii până peste cap. Diva de Risipeni chiar își imaginează că noi nu conștientizăm că ea profită de războiul geopolitic dintre UE, SUA și Rusia, călătorind oriunde îi surâde norocul. Sugestia, ca să fim extrem de corecți, vine de la ministrul de externe Popescu, absolvent al MGIMO, care este o forjerie de k.g.b.-iști. Pe acesta îl învață nașul său, Popov Andrei, fiul ex-ministrului de externe Mihai Popov.

Este adevărat, puțină lume a auzit de R.Moldova. Dar să-ti ieși din pepeni și să te lauzi că la Chișinău vine lume bună doar în perioada domniei tale este prea de tot.

De exemplu, după vizita de lucru a președintelui Mircea Snegur în SUA, unde s-a întâlnit cu Bill Clinton, la Chișinău s-a deplasat secretarul de stat al SUA, Madleine Albright, care ne-a asigurat că vom fi susținuți în demersul nostru categoric de a cere retragerea armatei 14-e din Transnistria și că vom fi admisi în programul ”Parteneriat pentru Pace”. În plus nouă ni s-a acordat, ca și României, clauza națiunii cele mai favorizate în comerț.

Ulterior, la Chișinău a fost organizat un mare for internațional ”Moldova deschisă pentru lume” în cadrul căruia au fost semnate sute de acorduri de colaborare între agenții economici autohtoni și cei de peste hotare.

Nu vedem ca Maia să aibă preocupări anume în această chestiune, ea făcându-se a nu vedea că rămânem un stat depopulat al timpurilor bune. Nu mai pun întrebarea care se află în mintea și pe buzele tuturor: ”Cu ce ne vom alege după reuniunea din 1 iunie a liderilor europeni?” Or, pe Maia și anturajul ei confidențial nu o preocupă o chestiune fundamentală după cum ar fi inițiativa ca R.Moldova să beneficieze, ca și Ucraina, de o asistență circumscrisă unui al doilea Plan Marshall, ce va fi implementat în Ucraina.

Zilele acestea, într-un mijloc de transport public am fost întrebat dacă nu știu cumva când Maia Sandu va efectua o vizită oficială în R.Moldova. Interlocutorul meu se revolta că în UTA Găgăuzia Șor și Dodon urzesc un complot împotriva românilor basarabeni, iar ea se află în vacanță în Islanda, la Consiliul Europei, unde nu are ce face practic.

Adevăr spunea, căci locul țariței era la Comrat. Aflându-se acolo, unde nu i-a dus capul să înainteze un candidat agreat de găgăuzii rusificați, ei au pus pe jar opinia publică internațională, căci e vorba de minoritățile naționale. Iar Șor, care este un evreu rusificat ce vânează doar banul, a câștigat și acest război informațional, lăsând-o pe Maia cu buna umflată.

Pe scurt, Maia intră în cel mai sigur mod cu putință în adevărul maximei :”Arde țara, iar baba se piaptănă”. Eu, personal deja am obosit să explic consătenilor mei că nu se va întâmpla nimic pe 21 mai la Chișinău. ”Acolo va fi” one single women show” le spun în engleză ca ulterior să le traduc în română – va fi o pierdere de timp. O încercare de a-i induce în eroare pe liderii europeni că Maia Sandu și epava ei, secta PAS, controlează situația în R.Moldova. De fapt, aici stăpân e Putin prin Dodon, Șor, Chicu, Plahotniuc.

Prin urmare, cea care se jură că iubește moldovenii trebuie să nu umble cu sorcova prin lume ca o pomangiță, ci să se întâlnească în localitățile pustii cu bruma de oameni care au mai rămas și să accepte să fie coafată după ultima modă.

Vasile Grozavu, editorialist

Total
0
Shares
Total
0
Share