Alte știri

EDITORIAL // Carul cu miniștrii Maiei Sandu s-a răsturnat la sediul PAS

Pinterest LinkedIn Tumblr

Când ai impresia că limitele marasmului au fost deja atinse, Maia Sandu ține neapărat să demonstreze că te-ai înșelat. Dovada o constituie nominalizarea candidaturii la funcția de Prim ministru și propunerea listei de ministeriabili.

Știm că în general doamna Președinte și-a ales în jurul său oameni după chipul și asemănarea sa, adică incompetenți desăvârșiți și lipsiți de bun simț elementar. Însă formarea Guvernului ar fi reprezentat ocazia ca fostul lider PAS să încerce și altceva. N-a fost cazul. Iar problema cu lista de eventuali miniștri nu constă doar în faptul că este ilariantă, această listăconstituie și o sfidare obraznică etalată fără scrupule în adresacetățenilor. Căci asta înseamnă să propui niște individe șiindivizi care sunt mai recomandabili pentru un teatru de măscărici decât pentru funcțiile de miniștri.

În scurta istorie a Republicii Moldova nu s-a întâmplat foarte des să avem prim-miniștri și miniștri perfecți sau potriviți și la locul lor. Dimpotrivă, au fost mulți cei care nu ar fi meritat să ajungă în funcții în cadrul executivului. Motivele au fost variate și au legătură cu apartenența de partid, fapt asimilabil, de loialitatea personală, explicabilă și asta. Dar niciodată un guvern nu a fost propus în batjocură, cu scopul direct de a discredita ideea de asumare a guvernării și de a compromite ceea ce definește responsabilitatea pentru propriile fapte.

În fața acestei lăbărțări a promiscuității morale nu-mi rămâne decât să amintesc că am avertizat despre așa ceva de nenumărate ori, că n-avem altceva de făcut în acest moment decât să luăm act și să așteptăm să se consume bătaia de joc până la punctul final.

În ceea ce privește soarta adunăturii care reprezintă și oferta doamnei Președinte pentru cetățeni, nici nu știi ce recomandare să faci: să ceri să fie respinsă pentru a scuti oamenii de încă o rușine dezgustătoare sau să fie lăsată să treacă spre a demasca fața adevărată și nefardată a Maiei Sandu.

Autor: Vitali Catană

Sursa: Politics.md

loading...

Comments are closed.