Alte știri

EDITORIAL // Kidon clasic: Spânu ar putea pierde fotoliul de ministru înainte de a-l primi

Pinterest LinkedIn Tumblr

Azi dimineață în ultracentrul capitalei, în preajma Aleii clasicilor doi viitori membri ai guvernului nevotat încă se certau de la fotolii. După cum spun martorii certei, Andrei Spânu se rățoia la Natala Gavriliță, din cauză că viitoarea prim-ministră îl lasă chiar în acea clipă fără portofoliul de ministru al economiei, preferând o altă candidatură. Cei care au respirat răcoarea dimineții de azi în grădina publică, se jură că alternativa ar fi Dorin Recean, ex-ministrul de interne în Guvernul Filat.

Luând în vedere apropierea legendarei alei, discuția părea de departe o ușoară și romantică aluzie la o întâlnire matinală dintre Mihai și Veronica. Dar caracterul dur al discuției, constatat de canalul Telegram „Lustrația”, indica mai curând o despărțire, decât o relație de perspectivă. Ce argument serios, credeți, că putea să-i opună viitoarei prim-ministre actualul șef al administrației prezidențiale, care ar putea să rămână și de acum încolo la Palat? Argumentul ar fi că Spânu s-ar putea face luntre și punte, pentru a nu admite ca soțul prim-ministrei să controleze din umbră Vama.

Așa cum am mai avertizat, oamenii buni se vor certa pe bune. Bunătatea n-a fost niciodată un argument în lupta pentru putere, poate doar falsa bunătate. După cum demonstreză incidentul de dimineață, în bătălia pentru o bucată mai grasă deputații își vor arăta dinții ascuțiți și nicidecum cruciulița de la gât, ori cărțile citite. Înarmați-Vă cu răbdare și iertare, dacă așteptați dreptate și bunuri de la noua guvernare! Amintiți-Vă de vorba poetului, care stă în fruntea Aleii clasicilor: “Cei tari se îngrădiră/Cu-averea şi mărirea în cercul lor de legi…” (Mihai Eminescu)

Autor: Valeriu Reniță

loading...

Comments are closed.