Editoriale

EDITORIAL // Maia albinuța n-are odihnă nici duminică

Pinterest LinkedIn Tumblr

În plină zi de duminică, presa neo-marxistă de la Chișinău nu are astâmpăr pentru că nici șefa lor Maia albinuța nu are odihnă.

Maia albinuța a comis o faptă nemaipomenită iar presa neo-marxistă este în extaz. Exaltarea fiind provocată de vizita Maiei albinuța la market la cumpărături. Nici mai mult, nici mai puțin.

Însă elementul esențial care a cauzat actul de fericire al neo-marxiștilor moldoveni îl constituie faptul că Maia albința s-a prezentat la alimentară nu altfel decât în blugi și adidași! Și eu care credeam că ea, ca o zână ce este, atunci când merge la aprozar își pune pantofii fermecați asortați cu aripi aurite și face viraje printre galantare!

În calitate de zână, Maia albinuța nu și-a luat bagheta magică cu ea, ci pe o consilieră de la instituția prezidențială care din ”întâmplare” a furnizat materialul foto opiniei publice. Aș fi rău dacă aș spune că Maia albinuța își alege consilierii doar cu scopul de a dispune de companie pentru escapade la shopping. Nu cred că este posibil. Așa cum nu pot admite că Maia albinuța a numit în staful său un consilier cu offshore-uri în proprietate. Sau o consilieră cu diplomă falsă în palmares. Sau un consilier cu cazierul pătat. O zână nu poate permite așa ceva.

În altă ordine de idei, ce-ar fi căutat o zână albinuță la raionul de alimente al magazinului, că nectar cu siguranță nu se găsește acolo? Ne edifică materialul foto furnizat de harnica consilieră. E vorba de somon.

În momentul în care am văzut peștele roșu în mâna albinuței, am rămas contrariat! Cum așa, Maia? Dar chestiunea cu mercurul? Dar salariul de șase mii, că kilogramul de somon e cam scump?

Îngrijorarea a durat o fracțiune de secundă deoarece mi-am amintit imediat că Maia albinuța are acum salariu mai mare și statut care o ferește de orice risc de intoxicare cu mercur.

Și ultima chestiune de lămurit. Ce ar face Maia albinuța cu somonul? Păi, ce-ar putea să facă o zână albinuță cu un produs alimentar? ”Miere”! Banal. Dar e ”miere” pentru popor, pentru că e ”miere” cu gust și aromă de populism.

Autor: Vitalie Catană

 

loading...

Comments are closed.