(Editorial) V-ați despărțit? Cum să-l scoți din mintea ta

V-ați despărțit, cum să-l scoți din mintea ta, relatii esuate, sex, iubire, viata de familie, cum sa ai o relatie fericita 

Este timpul să-l scoți din capul tău. Obsesia este o chestie periculoasă, capabilă să schimbe total modul de viață. Atunci când ești dependentă de un bărbat, în mod special de fostul, pur și simplu nu poți să trăiești mai departe. Sau poți, dar nu poți numi asta viață. Atunci când mereu te gândești la el, nu poți să accepți realitatea.

Lucrurile superficiale nu funcționează în acest caz, de aia în ajutor vin câteva metode psihologice, care te vor ajuta să-l scoți din minte.

1. Gândește-te de ce ești obsedată de el? Uneori îți pare că obsesia este singura modalitate să păstrezi relația sau să controlezi situația. Dar atunci când te gândești prea mult la cineva nu reușești să vezi lucrurile obiectiv, pur și simplu transformi dependența în obsesie. Acest lucru înfluențează starea ta psihologică și emoțională, te complexează și nu te ajută. Uneori obsesia se manifestă și atunci când îți este teamă să spui sau să faci ceva nepotrivit. Dar este greșit. Găsește sursa obsesiei și elimin-o din viața ta.

2. Fă-ți griji mai puțin! Să lupți cu grijile este greu, dar este important să nu te mai gândești la ceea ce te face obsedată. Obsesia te face să privești lucrurile prin prisma: „Ce nu este în regulă aici?”, chiar dacă totul este bine. Iar dacă simți că nu este în regulă, ai un comportament corespunzător. Dacă lupți cu obsesia, pentru început scapă de gândurile negative. Încearcă să meditezi, să dormi mai mult, să te alimentezi corect, să faci sport. Aceste lucruri aparent banale te vor ajuta să te simți mai vine, atât fizic cât și emoțional. Așa îți vei putea controla corpul și mintea.

3. Determină sursa obsesiei tale. Înseamnă să refuzi cât mai mult posibil să te gândești la lucrurile care-ți aduc aminte de acel om. Asculți o piesă care-i plăcea lui? Caută alta. E o chestie de început, care va trece odată cu timpul. Elimină tot ceea ce-ți aduce aminte de el, scapă de orice înfluență care te presează.

4. Găsește noi activități, învață ceva nou. Uneori cel mai bun mod să scapi de obsesie este să devii „obsedată” de altceva. Pentru asta nu este neapărat să găsești alt om. Poate fi un nou hobby, o nouă deprindere. Așa vei reuși să întorci femeia din trecut, fericită și independentă.

Total
0
Shares
Total
0
Share