Social

Editurile din Republica Moldova susțin familiile medicilor aflați în prima linie în lupta cu virusul COVID-19

Pinterest LinkedIn Tumblr

În contextul Zilei lucrătorului medical şi a farmacistului, la inițiativa Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, editurile „Epigraf”, „Arc”, „Cartier”, „Litera”, „Prut Internațional”, „Biblion” și „Știința” au donat peste 300 de titluri de carte în număr de cca 1000 de exemplare pentru familiile medicilor aflați în prima linie în lupta contra virusul COVID-19.

Ministrul Igor Șarov a menționat că, în aceste momente dificile pentru întreaga societate, solidaritatea reprezintă un element indispensabil în lupta contra coronavirusului de tip nou. „Stimați reprezentanți ai sistemului medical, dumneavoastră sunteți eroii, care luptă zilnic în acest război invizibil, provocat de virusul SARS-CoV-2. Aveți admirația și respectul nostru pentru dedicația și profesionalismul dumneavoastră. Sperăm că această donație de carte va oferi posibilitatea copiilor dvs. să descopere eroii poveștilor preferate  pe parcursul vacanței de vară. ”, a afirmat oficialul.

În context, ministrul Igor Șarov a mulțumit reprezentanților celor șapte edituri din Republica Moldova pentru receptivitatea de care au dat dovadă la apelul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

Menționăm că donația a fost transmisă IMSP Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga” pentru a fi repartizată cadrelor medicale, care au copii de vârstă preșcolară și elevi cu vârsta cuprinsă între 7-14 ani.

loading...

Comments are closed.