Actualitate

Efectivul MAI este mobilizat la maxim pentru implicare în activitățile de prevenire a răspândirii pandemiei COVID-19

Pinterest LinkedIn Tumblr

„Efectivul Ministerului Afacerilor Interne continuă să fie mobilizat în totalitate pentru activitățile de prevenire a răspândirii pandemiei COVID 19, dar fără a afecta activitățile operative de bază ale ministerului”, a declarat astăzi ministrul Afacerilor Interne Pavel Voicu, în cadrul unei întrevederi operative cu Șefii Inspectoratelor Generale ale MAI, după ședința Comisia Situații Excepționale. În același timp, ministrul de interne a adus mulțumiri efectivului pentru implicarea în menținerea ordinii publice, prevenirea accidentelor rutiere și lupta cu criminalitatea.

“Este vital să ne consolidăm pentru a face față noilor provocări ale pandemiei și să depunem toate eforturile și mijloacele, redistribuind toate forțele disponibile. După necesitate, vom solicita sprijinul Armatei Naționale pentru a intensifica patrularea și monitorizarea îndeplinirii recomandărilor în stațiile transportului, parcuri, curțile blocurilor de locuit și alte locuri publice”, a spus Pavel Voicu. Ministrul a accentuat că o atenție deosebită trebuie să fie acordată verificării, pe timp de noapte, a respectării restricțiilor în restaurante, cluburi de noapte și alte locații.

Ministrul Afacerilor Interne a accentuat că promovarea respectării prevederilor Comisiei pentru Situații Excepționale și subordonării la cerințele legitime ale reprezentanților MAI poate contribui esențial la stoparea răspândirii pandemiei COVID-19.

De la începutul pandemiei în Republica Moldova, cei peste 16 000 de angajați ai MAI s-au aflat în prima linie și au întreprins, zilnic, toate măsurile de combatere, prevenire și informare a cetățenilor cu privire la îmbolnăvirea și răspândirea noului tip de virus COVID-19.

În finalul ședinței, Ministrul Pavel Voicu , a menționat următoarele: “sunt conștient de supraefortul pe care l-a depus fiecare din colaboratorii MAI, riscurile la care se expune zilnic, dar protejarea vieților omenești este misiunea noastră, angajamentul asumat prin jurământul credinței Patriei și oamenilor”.

loading...

Comments are closed.