El este noul Hitler! Se anunță un conflict cu urmări de neimaginat

orientul mijlociu razboi, arabia saudita, iran, irak, turicia, siria
 

Prințul moștenitor al Arabiei Saudite arată cu degetul spre liderul suprem al Iranului, pe care îl numește “noul Hitler din Orientul Mijlociu”, într-un moment în care conflictul dintre cele două țări rivale din regiune a ajuns la cote îngrijorătoare.

Arabia Saudită şi Iranul se află în tabere diferite în conflictele din Orientul Mijlociu, iar în ultimele săptămâni tensiunile dintre cele două s-au intensificat semnificativ, mai ales după ce o rachetă balistică a fost interceptată la 35 de kilometri de capitala saudită Riyad.

Prinţul moştenitor al Arabiei Saudite susţine că expansionismul Iranului sub Ayatollahul Khamenei trebuie confruntat.“Am învăţat de la Europa că amabilitatea nu funcţionează. Nu vrem ca noul Hitler din Iran să repete în Orientul Mijlociu ce s-a întâmplat în Europa în secolul al-XX-lea”, a declarat bin Salman.

orietentul mijlociu, iran, irak, turcia, siriaRecent, prinţul moştenitor al Arabiei Saudite a acuzat Teheranul de “agresiune militară directă”, prin înarmarea rebelilor huthii din Yemen cu rachete. Riyadul susţine că aceştia au lansat o rachetă balistică, Burkan H2, ce a fost interceptată, în urmă cu două săptămâni, la o distanţă de 35 de km faţă de capitala Riyad şi 850 de km faţă de frontiera cu Yemen. Oficialii Arabiei Saudite au învinovăţit rebelii huthi şi implicit statul iranian, însă Teheranul a respins acuzaţiile.

Total
0
Shares
Total
0
Share