Elena Robu: Cât va ține alianța (fără nume) ACUM-PSRM? Sau despre legătura putredă a Maiei Sandu cu Igor Dodon

Elena Robu Cât va ține alianța (fără nume) ACUM-PSRM, relația ce cooperare a Maiei Sandu cu Igor Dodon, partidul socialistilor blocul acum, alianat kozak, pdm pavel filip, guvernul sandu majorarea impozitelor, 

La mai bine de o lună de la schimbarea guvernării în R. Moldova, devine tot mai evident că aceastä alianță de conjunctură și fără nume ACUM-PSRM nu a fost decisă in R. Moldova, dar peste hotarele ei (cu referire la Moscova). Este nefiresc să o vedem pe Maia Sandu alături de Zinaida Greceanii (cea care în 2009 amenința că va aplica armele împotriva tinerilor ieșiti la proteste) sau pe Andrei Năstase alături de Igor Dodon (care face naveta aproape lunar la Moscova). Dar este total firesc sä ne întrebăm cum acești politicieni au ajuns să conlucreze împreună. Răspunsul este cât se poate de evident — Rusia și Occidentul au bătut palma și au decis în locul cetățenilor R. Moldova. Au înscăunat o alianță, iar voi, cetățenilor, nu aveți decât sä înghițiți și să vă bucurați.

Discursul incendiar al deputatului ACUM, Octavian Țîcu, rostit săptămâna trecută în Parlament, trebuie să fie un semnal de alarmă pentru popor. Sunt la fel de multe interese inguste și in cadrul actualei guvernări. Deputatul a vorbit despre faptul că “discuțiile intre liderii coaliției majoritare (Dodon și Maia Sandu), dar și din fracțiunile parlamentare nu sunt, de multe ori, transparente”, că “blocul ACUM ar avea de invățat de la spiritul de echipă din fracțiunea PSRM”, cä “nu ne-am îndeplinit obligațile față de alegătorii năștri într-o lună, pentru cä problema fundamentală este curățirea sistemului de drept”, cä “discuțiile netransparente în fracțiuni și intre deputați să nu ducă la faptul că se încearcä preluarea acestui sistem despre care vorbim noi și la agrarieni, și la Lucinschi, și la Voronin, și la Filat, și că de fapt nimic n-o să schimbäm”, a spus Țîcu.

După asemenea declarații, înclin să cred că aceastä alianță de conjuncturä ACUM-PSRM nu va ține mult și că într-o formă sau alta ar putea fi declanșate alegeri anticipate, deja cu un nou sistem electoral, cu o nouă Comisie Electorală Centrală, cu noi reguli de vot stabilite. Miza alegerilor anticipate este ca blocul ACUM să acumuleze cele mai multe voturi și respectiv cele mai multe mandate de deputat, pentru a scăpa de acest “mariaj” cu PSRM.
 
Dacă blocul ACUM are deja schițat planul B sau C pentru o guvernare sănătoasä și în interesul cetățeanului, atunci incă mai sunt anumite șanse pentru ca aceastä palmă de pământ să aibă un viitor normal. În caz contrar, treptat sistemul lui Plahotniuc va fi preluat de cei de la guvernare, iar cetățeanul (sărac și naiv) va continua să voteze, crezând că este în puterea lui să schimbe lucrurile.
Total
0
Shares
Total
0
Share