Actual

Elevii claselor V-IX-a ar putea beneficia de alimentație GRATUITĂ

Pinterest LinkedIn Tumblr

Statul va acorda câte o mie de lei pentru fiecare copil care merge la școală și va face cadou câte un ghiozdan pentru elevii din clasele I-VI-a. Inițiativa aparține lui Igor Dodon, care spune că aceasta trebuie să capete statut de program național, transmite Telegraph.md, cu referire la Livenews.md

Proiectul prevede acordarea a câte 1000 de lei pentru fiecare elev, o dată în an, la 1 septembrie. Banii sunt destinați pentru pregătirile de școală. De asemenea, toți elevii din clasele I-IV-a urmează să primească gratuit câte un ghiozdan.

Dodon a declarat că inițiativa a fost implementată acum doi ani din surse de binefacere și a avut un mare succes. În cadrul proiectului, peste 37 de mii de copii au primit gratuit ghiozdane.

O altă propunere pe care va insista Dodon este alimentația gratuită pentru elevii claselor V-IX-a, nu doar pentru clasele primare cum este în prezent.

”Vom face tot posibilul ca aceste proiecte să fie implementate în practică”, a declarat Dodon în cadrul emisiunii săptămânale în direct la care răspunde la întrebările cetățenilor.

VIDEO // Ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu afirmă că Republica Moldova va procura teste pentru triaj COVID-19

loading...

Comments are closed.