Elevii din Coreea de Sud cer despăgubiri uriașe pentru un examen încheiat cu 90 de secunde mai devreme

Un grup de studenți sud-coreeni dau în judecată guvernul, pe motiv că examenul lor de admitere la facultate s-a încheiat cu 90 de secunde mai devreme decât era programat, scrie Adevărul.ro

Ei cer 20 de milioane de woni (15.400 de dolari; 12.000 de lire sterline) fiecare – costul unui an de studiu, pentru a relua examenul. Eroarea a afectat și restul examenelor studenților, spune avocatul acestora.

Testul de admitere la facultate al țării, cunoscut sub numele de Suneung, este un maraton de opt ore, cu lucrări consecutive la mai multe materii. Suneung este unul dintre cele mai grele examene din lume, iar mizele sunt foarte mari.

Nu numai că determină intrările universitare și locurile de muncă, ci chiar și relațiile viitoare. În cadrul evenimentului anual sunt luate o serie de măsuri pentru a ajuta studenții să se concentreze, cum ar fi închiderea spațiului aerian al țării și întârzierea deschiderii pieței de valori.

Rezultatele examenului din acest an au fost făcute publice pe data de 8 decembrie.

Procesul, intentat marți de cel puțin 39 de studenți, susține că la testul de limbă coreeană – prima probă a examenului – susținut în Seul, clopoțelul a sunat mai devreme.

Unii studenți au protestat imediat, dar spun că supraveghetorii le-au luat hârtiile. Profesorii au recunoscut greșeala înainte de începerea următoarei sesiuni și le-au acordat un minut și jumătate înapoi în pauza de prânz, dar au putut marca doar coloanele goale rămase pe lucrări și nu au avut voie să modifice niciun răspuns existent.

Studenții au spus că sunt atât de supărați încât nu s-au putut concentra pe restul examenului, relatează agenția de știri Yonhap. Unii au renunțat și s-au întors acasă.

Total
0
Shares
Total
0
Share