Alte știri

Eliberat recent din închisoare, Vlad Filat ar putea fi cercetat și în Germania, anunță fostul său avocat

Pinterest LinkedIn Tumblr

Igor Popa, fostul avocat al ex-premierului Vlad Filat, a depus o plângere la Procuratura din Frankfurt,  cu învinuirea de defăimare și insultă, relatează Telegraph.md

Plângerea a fost efectuată în contextul în care Vlad Filat a facut publice mai mai multe declarații acuzatorii la adresa fostului său avocat.

„În legătură cu acuzațiile și insinuările lansate pe data de 12 februarie 2020 la postul de televiziune Jurnal TV […] și a tuturor declarațiilor mincinoase expuse pâna acum în spațiul public de către Vlad Filat și alte persoane, noi am depus o Plângere Penală la Procuratura din orașul Frankfurt am Main, Germania”, a scris într-o reacție Casa de avocatură „Popa și Asociații”.

Igor Popa crede ca atacurile repetitive la adresa lui ar fi din cauza ca Vlad Filat nu dorește să achite pentru serviciile juridice prestate de casa sa de avocatură.

„Igor Popa a fost denigrat și a fost răspândită informație falsă, deoarece s-a dorit înlăturarea acestuia din dosar, pentru că la un moment dat devenise incomod pentru anumite persoane, inclusiv din anturajul lui Vlad Filat”, a mai adăugat firma „Popa și Asociații”.

Inițierea urmăririi penale pe teritoriul Germaniei  a fost posibilă datorită statutului de rezident permanent al avocatului Igor Popa, înregistrat la Camera Avocaților din Frankfurt.

Citește și: Răspunsul lui Filat la întrebarea lui Sandu: ”Unde-s banii?”

 

Comentați știrea

loading...

Comments are closed.